eur:
397.19
usd:
356.66
bux:
0
2024. október 1. kedd Malvin

Határidő előtt üzembe állt a dohánytermékek új rendszere

Magyarország határidő előtt teljesítette a dohánytermékek nyomonkövetési európai uniós kötelezettségét, az ND Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. az értékesítési lánc valamennyi szereplőjének azonosítását és nyilvántartásba vételét maradéktalanul végrehajtotta - közölte az ND Nonprofit Zrt.

Az illegális dohánykereskedelem visszaszorítását célzó, a dohánytermékek valós idejű nyomonkövetésére alkalmas rendszerben a gyártók és kereskedők május 20. óta már több mint 40 millió egyedi azonosítót igényeltek.

Az Európai Bizottság 2019. május 20-tól előre meghatározott ütemekben az EU minden tagállamára előírta a dohánytermékek (cigaretta, fogyasztási dohány, szivar szivarka) nyomonkövetési rendszerének felállítását. A rendszerrel az EU területén kereskedelmi forgalomban lévő valamennyi dohánytermék értékesítése valós időben követhetővé válik.

A piaci szereplőkkel folytatott előkészítő tárgyalások, valamint az informatikai hátteret biztosító DAKIR üzemeltetését végző alvállalkozó munkájának eredményeként, már az uniós határidő előtt öt nappal kiadhatták az első egyedi azonosítókat - ismertette Esküdt Gábor, az ND Nonprofit Zrt. vezérigazgatója.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Nő a kancellárjelöltek száma Németországban – az AfD is harcba száll

Nő a kancellárjelöltek száma Németországban – az AfD is harcba száll

Németországban jövő ősszel tartják a parlamenti választásokat. Pontosan egy évvel a szavazás előtt az ellenzéki konzervatív CDU/CSU pártszövetség és a kormányzó szociáldemokrata SPD után a radikális jobboldali Alternatíva Németországért (AfD) is kancellárjelöltet állít: Alice Weidel társelnököt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 30. 21:48
2024. szeptember 30. 19:01
×
×
×
×