Infostart.hu
eur:
382.2
usd:
328.23
bux:
108922.07
2025. december 7. vasárnap Ambrus
Nyomtatott ívek egy Heidelberg nyomdagép kirakójában a Magyar Kereskedelmi Bank (MKB) által kibocsájtandó Széchenyi Pihenőkártyák (SZÉP-kártya) gyártása közben a Pénzjegynyomdában.
Nyitókép: MTI/Pénzjegynyomda

Pénzt vonhatnak le a Szép-kártyákról, de ki lehet védeni

Idén januártól megszűnt a cafeteria-rendszer, a Szép-kártya maradt az egyetlen kedvező kamatozású elem. A rajta lévő, tavaly folyósított összegeket idén az új szabályozás szerint már nem veszítik el az ügyfelek, ám a bank néhány százaléknyi pénzt levonhat az ügyféltől.

A Széchenyi pihenő kártyákra (Szép-kártyák) feltöltött összegeket eddig a feltöltést következő második év május 31-ig lehetett elkölteni, utána pedig a pénzt visszautalták a munkáltatóhoz. Idén ez már nem történik meg, az ügyfelek nem veszítik el ezeket a pénzeket, ám

május 31. után a bankok 3 százalékot levonhatnak a két évvel korábbi év egyenlegéből.

A bankok értesítést küldtek azon ügyfeleiknek, akik nem használták fel maradéktalanul a 2017-ben feltöltött egyenlegüket - feltéve, hogy az ügyfelek 2019-re a szabályok szerint újraszerződtek a bankjukkal. Ha valaki ezt nem tette meg, akkor a pénzt a lejárat után a régi szabályok szerint visszautalják a munkáltatónak.

Ez elkerülhető, ha még május 31-ig megkötik az idei évre szóló szerződést a bankkal

- mondta Fata László juttatási szakértő a napi.hu-nak.

Címlapról ajánljuk
Vinkó József: én is megdöbbentem, milyen titkokat, rejtett történeteket mutatnak Budapest egyes gasztrohelyei

Vinkó József: én is megdöbbentem, milyen titkokat, rejtett történeteket mutatnak Budapest egyes gasztrohelyei

Nagyon is létezik gasztroturizmus – mondta Vinkó József, a Magyar Konyha magazin főszerkesztője az InfoRádió Aréna című műsorában, és felhívta a figyelmet újonnan összeállított gasztroséta helyekre. Beszélt arról is, hogy a hozzánk látogató külföldiek hetven százaléka milyen ételt keres, és hogy leáldozik-e a fine dining csillaga. Megtudhattuk tőle azt is, miért „házasítják” a japán és a perui konyhát.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2025.12.08. hétfő, 18:00
Szlávik János
a Dél-Pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×