eur:
396.36
usd:
370.72
bux:
70378.92
2024. június 23. vasárnap Zoltán
Gumiabroncsok Környén, a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. kibővített gyárában az avatás napján, 2017. október 26-án.
Nyitókép: MTI Fotó: Máthé Zoltán

Nagy változás történt az abroncsoknál

Tumultus van a gumisoknál, és a magyar autósok többsége új gumitípust kezd el használni.

Akár kéthetes várakozási idővel is számolniuk kell azoknak a nagyvárosi autósoknak, akik gumiszervizre kértek időpontot, mivel a műhelyeket ebben az időszakban csúcsra járatják – erről is beszélt a Világgazdaságnak a Magyar Gumiabroncs Szövetség. A teljes hazai gépkocsiállomány csaknem kétharmada érintett a szezonális gumiszervizben, és legalább 300 ezer autóra kerül új gumi a tavaszi szezonban.

Az egyik legkelendőbb gumiabroncsméret a 205/55 R16-os, ennek minőségtől függően darabonként 10-21 ezer forint a fogyasztói ára.

Az értékesítés négy fő csatornán zajlik:

  • gumiszervizek
  • gumiabroncs-webáruházak
  • autószalonok
  • hipermarketek autós osztályai

A legfrissebb tanulmányok szerint tíz fogyasztóból nyolc az interneten tájékozódik a vásárlás előtt. A gumiabroncs-kiszállítások évszak szerinti bontása megfelel a várakozásoknak.

Az idei nyári gumieladások enyhe, 1 százalék fölötti bővülést mutatnak a tavalyi hasonló időszakhoz képest, viszont a téliekből jóval kevesebb fogyott: a 2018-as első negyedéves mennyiségnek a 63 százaléka. A négy évszakos gumik újra rekordot értek el, a szegmens csaknem 35 százalékkal bővült egy év leforgása alatt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
Hatalmas tömeg tüntet Izraelben, új módon használhatják az ukránok a Patriot rendszereket - Háborús híreink vasárnap

Hatalmas tömeg tüntet Izraelben, új módon használhatják az ukránok a Patriot rendszereket - Háborús híreink vasárnap

Több szövetségesnél is kicsaphatja a biztosítékot, hogy Ukrajna alkalmazhatja az amerikai gyártmányú Patriot légvédelmi rakétarendszereket, hiszen mostantól nemcsak az orosz rakétatámadások ellen, hanem az országot célba vevő ellenséges repülőgépek megsemmisítésére is használhatják. Izraelben tegnap este hetven helyszínen követeltek túszalkut, fegyverszünetet és kormányváltást a tömegtüntetéseken részt vevők. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×