eur:
394.64
usd:
365.88
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
A Budapesti Értéktőzsde épületrésze a főváros V. kerületében, a Szabadság téri Bank Centerben.  MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: Jászai Csaba

Kimagaslóan teljesít a BUX évek óta

2015 óta a világ egyik legjobb teljesítményét nyújtja a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX - közölte a börze elnök-vezérigazgatója. Végh Richárd annak apropóján nyilatkozott az InfoRádiónak, hogy kiegészített V4-es konferenciát rendeztek, ahol a visegrádi országok tőzsdei vezetői hangolták össze a közös szakmai munkát.

Hat ország tőzsdei vezetői vannak most Budapesten, csütörtökön tartottak zárt körű tanácskozást.

"Rendszeresen találkozunk a közép-európai tőzsdei vezetőkkel, közös ügyekben egyeztetünk, akár a térségi kérdésekben is, kialakítunk közös álláspontot, hogy az érdekvédelmünket minél jobban meg tudjuk valósítani. Ezt követően van egy publikus konferencia, ahol részben a tőzsdei vezetők beszélnek, illetve az első előadást most Nagy Márton, az MNB alelnöke tartotta, aki kifejezetten a kötvénypiaci újdonságokról beszélt" - mondta el az InfoRádióban Végh Richárd, a BÉT elnök-vezérigazgatója.

Most az úgynevezett road-show-kat egyeztették, ahol az egyes országokban a külföldi befektetők számára válnak megismerhetővé a tőzsdén jelen lévő cégek, és ismerkedés is zajlik, és makrogazdasági szereplők is részt vesznek ezeken a találkozókon.

A napokban jól prosperált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, csúcsot döntött a BUX - ezzel kapcsolatban Végh Richárd elmondta,

az index az utóbbi években valóban felülteljesít, 2015 óta a világon az egyik legjobban teljesítő a budapesti.

"Ennek van egy makrogazdasági háttere, az ország makromutatói nagyon jók, a gazdasági növekedés üteme Európán belül az egyik legjobb, és ezzel párhuzamosan vannak azok az egyedi vállalati sztorik, amikkel kapcsolatban a befektetők meghozzák a döntéseket. Azt látjuk, hogy egyéni szinten is nagyon jól teljesítenek a tőzsdén is látható vállalatok" - tette hozzá Végh Richárd.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről
Tudósítónktól

Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről

Nigel Farage szerint katasztrófához vezetne, ha Franciaországban Marine Le Pen radikális pártja kerülne kormányra. Az egykori brexitvezér, a brit Reform párt első embere szerint a francia választások első fordulójában győztes pártnak nincs kiforrott gazdasági programja.

Orbán Viktor: az ukrán elnök nem örült túlságosan

Orbán Viktor miniszterelnök a Die Weltwoche című konzervatív svájci lapnak adott interjúban kijelentette, hogy kijevi látogatásán nem meggyőzni akarta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hanem tájékozódni arról, "hol vannak a határai" a kijevi álláspontnak a békefolyamatra vonatkozóan.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×