eur:
394.63
usd:
365.8
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma

Megtöbbszöröződött a Konzum üzleti eredménye 2018-ban

Kiemelkedő évet zárt a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. 2018-ban, a társaság üzleti eredményességét mutató EBITDA egy év alatt több mint háromszorosára, 11,7 milliárd forintra nőtt - derül ki a tőzsdei társaság nemzetközi számviteli elvek szerinti (IFRS) konszolidált éves jelentéséből, amelyet pénteken, piaczárást követően tett közzé.

Az MTI-hez eljuttatott közleményben ismertetik: a vállalatcsoport 28,2 milliárdos nettó árbevétel mellett 6 milliárd forintos nyereséget ért el. Ennek csaknem 90 százaléka a turisztikai szegmens (Hunguest Hotels Zrt., Balatontourist) teljesítményéből származott.

Az eredmények annak a 2018-ban lezárt tőkeemelés-sorozatnak köszönhetők, amelynek révén jelentős jövedelemtermelő képességgel rendelkező szállodák, illetve a Hunguest Hotels Zrt. is a Konzum közvetlen tulajdonába kerültek - mutattak rá.

A sikeresen lezárt, a Konzum Nyrt. turisztikai portfólióját érintő tőkeemelések a vállalat eredményessége mellett a társaság konszolidált saját tőkéje is pozitívan hatottak, amely így tavaly év végére elérte a 73,8 milliárd forintot. A társaság mérlegfőösszege a zárónapra több mint duplájára, 144,9 milliárd forintra növekedett.

A konszolidált éves beszámoló alapján a Konzum Nyrt. pénzügyi helyzete stabil, eredményessége pozitív, jelentős a hozzáadott érték az egyszeri tételek kiszűrését követően is - hangsúlyozzák a közleményben.

Ilyen egyszeri, technikai tételként módosította pozitív irányba a társaság 2018-as eredményét az Appeninn Nyrt. ingatlanállományának könyv szerinti értékéhez képesti felértékelődése, míg a Konzum Management Kft.-én keresztül birtokolt Opus Global Nyrt. részvények árfolyamveszteségével a pénzügyi műveletek ráfordításainál kalkuláltak. Ezekkel a tételekkel korrigálva a társaság 6 milliárd forintos adózott eredménnyel zárta az elmúlt évet - közölték.

A közgyűlésen az igazgatóság azt a javaslatot fogja tenni, hogy a társaság teljes adózott eredménye az eredménytartalékba kerüljön - derül ki az előterjesztésből.

Címlapról ajánljuk
Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről
Tudósítónktól

Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről

Nigel Farage szerint katasztrófához vezetne, ha Franciaországban Marine Le Pen radikális pártja kerülne kormányra. Az egykori brexitvezér, a brit Reform párt első embere szerint a francia választások első fordulójában győztes pártnak nincs kiforrott gazdasági programja.

Orbán Viktor: az ukrán elnök nem örült túlságosan

Orbán Viktor miniszterelnök a Die Weltwoche című konzervatív svájci lapnak adott interjúban kijelentette, hogy kijevi látogatásán nem meggyőzni akarta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hanem tájékozódni arról, "hol vannak a határai" a kijevi álláspontnak a békefolyamatra vonatkozóan.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×