eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Nyitókép: Pixabay

Május végére lehet adócsomag és büdzséterv

A jövő évi költségvetés tervezete május végén kerülhet a parlament elé, ami a bizonytalan világgazdasági környezet miatt kedvező a kormánynak - írta a Világgazdaság.

Az európai parlamenti választások miatt keddtől május 27-ig nem ülésezik az Országgyűlés. Ez kapóra jön a kormánynak, ugyanis így majdnem egy hónappal elhalaszthatja a 2020-as költségvetés terveinek benyújtását. Ugyanekkor kerül a parlament elé a tavaszi adócsomag is.

A korai büdzsékészítés egyik előnye a jövő évi folyamatok tervezhetőbbé válása, a viszonylagos kiszámíthatóság, ám ilyen­kor még nehezebb előre látni a gazdasági folyamatokat, mint a hagyományos, őszi költségvetési viták során. A világgazdaság lassul, és magyar gazdaság is túljutott a növekedési csúcsán, ezért is kedvező a kormánynak és az előterjesztő Pénzügyminisztériumnak a plusz egy hónap, a május 27-én parlament elé kerülő jövő évi büdzsé tervezete és az adócsomag így pontosabb előrejelzésekre épülhet - emlékeztet a lap.

A kormánynak frissített makro­pályája sincs, ezt majd az április végére elkészítendő, az Európai Bizottságnak benyújtandó kon­­ver­gen­ciaprogram tartalmazza.

Címlapról ajánljuk
Kiss Róbert Richard: csak az tiltakozik a turisták áradata ellen, aki nem profitál belőle

Kiss Róbert Richard: csak az tiltakozik a turisták áradata ellen, aki nem profitál belőle

A turizmus nem szociális jog, így joggal szednek belépődíjat az utazók kedvenc célpontjai – mondta Kiss Róbert Richard, de a turisztikai szakértő arra is emlékeztetett, hogy ezek a látványosságok eddig is a bevételük nagy részét éppen a pokolba kívánt látogatóktól szerezték.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×