eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j2) fogadja a Deutsche Telekom vezetőit a Karmelita kolostorban 2019. március 29-én. Balról jobbra: Srinivasan Gopalan, a Deutsche Telekom Csoport Európáért felelős Igazgatósági tagja (b), Timotheus Höttges, vezérigazgató, Deutsche Telekom AG (b2), Rékasi Tibor vezérigazgató, Magyar Telekom Nyrt. (b3), Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter ((j3), Orbán Viktor (j2) és Palkovics László innovációs és technológiai miniszter (j).
Nyitókép: Orbán Viktor miniszterelnök (j2) fogadja a Deutsche Telekom vezetőit a Karmelita kolostorban 2019. március 29-én. Balról jobbra: Srinivasan Gopalan, a Deutsche Telekom Csoport Európáért felelős Igazgatósági tagja (b), Timotheus Höttges, vezérigazgató, Deutsche Telekom AG (b2), Rékasi Tibor vezérigazgató, Magyar Telekom Nyrt. (b3), Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter ((j3), Orbán Viktor (j2) és Palkovics László innovációs és technológiai miniszter (j). MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Orbán Viktor a Deutsche Telekom vezérigazgatójával tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök péntek délután a Karmelita kolostorban fogadta Timotheus Höttgest, a Deutsche Telekom (DT) vezérigazgatóját valamint Srini Gopalant, a cég Európáért felelős vezérigazgató-helyettesét és Rékasi Tibort, a Magyar Telekom vezérigazgatóját, akikkel Magyarország digitális fejlesztésének lehetőségeit és kihívásait, illetve az e téren elért közös eredményeket tekintették át.

A megbeszélésen a magyar kormány részéről Palkovics László innovációs és technológiai miniszter és Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter is részt vett.

Timotheus Höttges elmondta, hogy a Magyar Telekom továbbra is elkötelezett Magyarország digitális fejlesztése iránt, és jelentős szerepet vállal a korszerű mobil és vezetékes infrastruktúra kiépítésében. A fejlesztéseket felgyorsíthatná, ha a piaci szereplők a különadók egy részét erre fordíthatnák - tette hozzá.

A vállalat 2014 és 2018 között közel 240 milliárd forintot fordított magyarországi hálózatfejlesztésre, ennek eredményeként gigabites vezetékes hálózata már egymillió elérést biztosít, és a magyar 4G hálózat is a világ élvonalában szerepel. A cégvezetők elmondták: a Magyar Telekom távlati célja, hogy az egész országban gigabites hálózati képességet biztosítson. A vállalat év elején elindította első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszeg belvárosában, és leányvállalatával, a T-Systems Magyarországgal együtt 5G teszthálózat kiépítését végzi a zalaegerszegi járműipari tesztpályán.

A felek egyetértettek abban, hogy Magyarország jövője szempontjából kulcsfontosságú, hogy mennyire tud élni a digitalizáció nyújtotta lehetőségekkel. A szabályozási környezet, a befektetés-ösztönzés, valamint a frekvenciagazdálkodás mind olyan eszközök, amelyek a "gigabit társadalom" gyors hazai kiépülését szolgálhatják. Közös célok mentén, együttes erőfeszítésekkel Magyarország meghatározó digitális szereplője lehet a régiónak - hangzott el a pénteki találkozón.

Címlapról ajánljuk

"Teljes titokban" - Orbán Viktor elmondta, milyen volt Vlagyimir Putyinnal tárgyalni, és hogyan szervezték meg az útját

A magyar miniszterelnök 20 perces videóinterjút adott egy svájci lapnak. Ebben arról is beszélt, hogy különleges találkozni egy olyan politikai vezetővel, aki egy valódi birodalmat ural.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Tízből négy uniós munkavállalót közvetlenül érint majd a zöld átállás

Tízből négy uniós munkavállalót közvetlenül érint majd a zöld átállás

A munkavállalók közel 40%-a az EU-ban jelenleg olyan szakmában dolgozik, amelyre a gazdaság zöld átállása közvetlen hatással lesz – derül ki az Eurofound elemzéséből. A szociális, foglalkoztatási és munkaügyi kérdésekkel foglalkozó uniós szervezet jelentése szerint majdnem minden tizedik jelenlegi munkavállalóról mondható el, hogy a zöld átállás hatására olyannyira fokozatosan átalakul a szakmája, hogy azzal egy új foglalkozás jön létre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×