eur:
394.68
usd:
364.39
bux:
71150.53
2024. július 8. hétfő Ellák
Pozsony, 2010. május 18.A VW Slovakia által közreadott felvételen munkások dolgoznak készülő Volkswagen személygépkocsik mellett a német Volkswagen autógyár pozsonyi összeszerelő üzemében 2010. május 18-án. (MTI/VW Slovakia/Matthias Knoch)
Nyitókép: MTI/VW Slovakia/Matthias Knoch

Újabb többezres létszámcsökkentést jelentett be a Volkswagen

A leépítést a természetes fluktuációval és nyugdíjazással felszabaduló állások be nem töltésével kívánja a konszern végrehajtani. 

A Volkswagen konszern a már eddig bejelentettek felett további 5-7 ezer alkalmazottal csökkenti a létszámot a VW márkánál a következő öt évben, az automatizálás következményeként.

A konszern szerdai közleménye szerint a létszámcsökkentést az informatikai beruházásoknak köszönhetően a rutinfeladatok automatizálása teszi lehetővé, ami 2023-ig 5,9 milliárd eurós megtakarítást is hoz majd a cégnek. A létszámcsökkentést a természetes fluktuációval és nyugdíjazással felszabaduló állások be nem töltésével kívánja a konszern végrehajtani.

A Volkswagen 2016 végén állapodott meg a szakszervezetekkel egy 2020 végéig futó megtakarítási programban, ami 30 ezres létszámcsökkentést irányoz elő,

ebből 23 ezret Németországban. Magában foglalja ugyanakkor 9 ezer új munkahely létesítését is új technológiai területeken, például a szoftverfejlesztésben.

Az akkori megállapodás értelmében a Volkswagen a kialkudott keret felett 2025-ig üzemgazdálkodási indokból nem bocsáthat el dolgozókat. A megtakarítási programtól a Volkswagen működési eredménye 3,7 milliárd eurós javulását várja 2020-ig.

Címlapról ajánljuk

Megvannak az új Patrióták Európáért-frakció céljai a következő öt évre

Megalakult a Patrióták Európáért európai parlamenti frakciója, mely 12 európai tagállam 84 képviselőjét foglalja magába; célja, hogy változást hozzon az uniós politikában - mondta Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának elnöke Brüsszelben, a pártcsoport EP-frakciójának alakuló ülését követően.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.09. kedd, 18:00
Kalas Vivien
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézet főreferense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×