eur:
394.57
usd:
365.79
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma

Egyre közelebb a BIF a SZIT-té váláshoz

A Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési (BIF) Nyrt. bejelentette, hogy a cég kérelmének megfelelően a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a társaságot szabályozott ingatlanbefektetési társaságként (SZIT) 2018. december 31-i hatállyal nyilvántartásba vette.

A Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési (BIF) Nyrt. tájékoztatása szerint a társaság a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV) 2018. december 20-án kezdeményezett, a szabályozott ingatlanbefektetési társaságokról szóló 2011. évi CII. törvény szerinti szabályozott ingatlanbefektetési társaságként történő nyilvántartásba vételi kérelmének megfelelően NAV a társaságot szabályozott ingatlanbefektetési társaságként 2018. december 31-i hatállyal nyilvántartásba vette - olvasható a Portfolio.hu-n.

November végén jelent meg egy kormányrendelet-módosítás, amelynek értelmében az ingatlanalapok szabályozott ingatlanbefektetési társaságok (SZIT) részvényeit is megvásárolhatják. Ezzel kapcsolatban Sajgál Gábor, a BIF üzletfejlesztési vezetője a Portfolio-nak elmondta: a döntés elősegítheti, hogy a tőzsdén minél több és diverzifikáltabb befektetési termék legyen jelen. Ezzel a döntéssel az ingatlanalapok likvid eszközei közé bekerülhetnek a tőzsdén jegyzett SZIT státusú társaságok részvényei is, akik eszközeiket akár teljes egészében ingatlanokba fektethetik, hiszen likviditásukat a tőzsdei jelenlét biztosítja.

Ungár Anna, a BIF igazgatótanácsának elnöke a Portfoliónak egy interjúban elmondta, hogy a SZIT amellett, hogy a cégek számára rengeteg adóelőnyt hordoz, amivel akár 200 bázisponttal kedvezőbb helyzetbe kerülhetnek egy ingatlanalaphoz képest, még a lakossági befektetők számára is sokkal ígéretesebb alternatívát tudnak nyújtani.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről
Tudósítónktól

Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről

Nigel Farage szerint katasztrófához vezetne, ha Franciaországban Marine Le Pen radikális pártja kerülne kormányra. Az egykori brexitvezér, a brit Reform párt első embere szerint a francia választások első fordulójában győztes pártnak nincs kiforrott gazdasági programja.

Orbán Viktor: az ukrán elnök nem örült túlságosan

Orbán Viktor miniszterelnök a Die Weltwoche című konzervatív svájci lapnak adott interjúban kijelentette, hogy kijevi látogatásán nem meggyőzni akarta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hanem tájékozódni arról, "hol vannak a határai" a kijevi álláspontnak a békefolyamatra vonatkozóan.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×