eur:
393.19
usd:
364.17
bux:
72042.38
2024. július 4. csütörtök Ulrik

A német kormány nem menti meg a Deutsche Bankot

A német pénzügyminisztérium közleményben cáfolta szerdán azt a sajtóhírt, miszerint a berlini kormány tervet készít a legnagyobb német kereskedelmi pénzintézet, a Deutsche Bank megmentésére.

"A kormány nem készít elő mentőcsomagot. Megalapozatlanok az ilyen típusú találgatások" - szögezte le a pénzügyminisztérium.

A die Zeit című német hetilap szerdán azt írta, hogy a kormány és az illetékes hatóságok mentőprogramot készítenek elő arra az esetre, ha a Deutsche Bank vészhelyzetbe kerülne, mert nem tudja előteremteni a szükséges pénzt jogi problémáinak rendezésére.

Az amerikai igazságügyi minisztérium szeptember közepén indítványozta, hogy 14 milliárd dollárra büntessék meg a Deutsche Bankot, mert a jelzáloghitel-válság előtt fedezet nélküli kötvényeket forgalmazott az Egyesült Államokban.

Címlapról ajánljuk
Választanak a britek - Ezek az összetevők vezettek a konzervatív mélypontig

Választanak a britek - Ezek az összetevők vezettek a konzervatív mélypontig

Történelmi vereség - erre van a legnagyobb esély a csütörtöki brit választásokon. Pedig néhány évvel ezelőtt még a Munkáspárt szenvedett hosszú évekre kiható vereséget; csak hát jött a brexit, a Covid, a háború és az energiaválság, a Munksápárt pedig talpra állt, míg a kormánypárt cserélgette a kormányfőket. Az InfoRádió Gálik Zoltánt kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 4. 14:57
×
×
×
×