eur:
393
usd:
363.47
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Nem tervez komoly változtatásokat a Tesco

Elkötelezett a Tesco a közép-európai, így a magyar vállalat jövőbeni fejlesztése mellett - válaszolta ismételten a Tesco az Inforádiónak a sajtóhírekre reagálva.

Eladósorban van, és egyben értékesítenék a Tesco Europe-ot, azaz a kelet-közép-európai régiós társaságokat, legalábbis ha lenne rá vevő – ezt mondta egy, a londoni pénzügyi központban dolgozó ember a Magyar Időknek.

A neve elhallgatását kérő alkalmazott szerint a racionalizálás is ennek érdekében történt valamennyi érintett országban.

A lap írása szerint az említett bennfentes megerősítette azt is, hogy a budaörsi központ átalakítása az esetleges kivonulást előkészítő lépések egyike, ahogy a mérleg szerint is kimutatható készletszűkítés, az üzletek méretének csökkentése és a korábban több mint húszezer magyart jelentő dolgozói állomány alacsonyan tartott bérek miatti fokozatos leépítése is.

Az eladási szándékot erősítheti a brexit is - teszi hozzá az informátor. A lap megkeresésére a magyarországi Tesco leszögezte, hogy nincs tervben a budaörsi központ bezárása, de egyszerűsítések vannak, például az irodai működést illetően, emellett zajlanak áruház felújítások, részben alapterület szűkítéssel, de több már a töltőállomások mellett működő expresszüzlet, és fejlesztették az online bevásárló szolgáltatást is.

A sajtóosztály az InfoRádió megkeresésére szinte szóról-szóra ugyanazt közölte, mint az újsággal, hogy a Tesco cégcsoport átalakítását célzó portfólió-átvizsgálás befejeződött, ami elviekben azt jelentheti, hogy további komolyabb változtatások a vállalatnál nem várhatóak. A rövid közlemény második mondata pedig az, hogy Dave Lewis, a csoport vezérigazgatója még júniusban megerősítette, a multicég elkötelezett a közép-európai, ezen belül a magyar vállalat jövőbeni fejlesztése mellett.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×