eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Edzettek az adóellenőrök

Ötből egy edzőteremben biztosan találtak problémát a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ellenőrei - mondta a hatóság adószakmai szóvivője. Kis Péter András hozzátette: ezeknél a vállalkozásoknál is kötelező lesz szeptembertől az online pénztárgép használata.

Az elmúlt másfél évben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai mintegy háromszáz alkalommal vizsgálták a testedzési, fizikai közérzetet javító szolgáltatást nyújtó fitnesz-, konditermeket – mondta el a hatóság adószakmai szóvivője.

Kis Péter András hozzátette: „minden második nap betértek a kollégák egy-egy ilyen üzletbe, és edzettek. Vásároltak napi jegyet, heti és havi bérletet is, elsősorban azt nézték meg, hogy az adójogszabályokat betartják-e ezek a vállalkozások. Azt is vizsgálták, hogy adnak-e nyugtát, szükséges bizonylatot és az ott dolgozó be van-e jelentve.”

Azt tapasztalták, hogy átlagosan öt edzőteremből egynél volt valamilyen hiba, hatvanmillió forint adóhiányt tártak fel és húszmillió forint mulasztási bírságot kellett kiszabnia az adóhatóságnak – fejtette ki a NAV adószakmai szóvivője.

Kis Péter András hozzátette: „szeptembertől kötelező lesz online pénztárgépet használniuk a konditermeknek, a fizikai közérzetet javító szolgáltatóknak.”

Mint elmondta, már most is sok helyen használják, hiszen ha turmixokat, üdítőket, vizeket árulnak, az kiskereskedelmi tevékenységnek minősül. Szeptembertől már a szolgáltatás nyújtásáról is online pénztárgépből kell nyugtát adni.

„Jelenleg Magyarországon 220 ezer online pénztárgép működik” - jelentette ki Kis Péter András.

Szeptembertől a kötelezettek köre a fentieken túl bővülni fog például gépjárműjavítással, -karbantartással, alkatrész kiskereskedelemmel és plasztikai sebészettel is. Az érintettek száma nagyjából harmincezer – mondta el a NAV adószakmai szóvivője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×