eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia

Bringával Budapesttől a Balatonig? Néhány év múlva lehetséges

400 millió forintból valósulhat meg az összesen 109 kilométer hosszúságú kerékpáros útvonal, amelyen a fővárosból lehet majd a Balatonra jutni - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs igazgatója. Loppert Dániel hozzátette: a beruházás több szakasza 2019-ben elkészülhet.

„A balatoni kerékpáros vonalat három részre lehet felosztani: a Balaton déli és északi partján lévő bicikliút, illetve a Budapest-Balaton viszonylatban tervezünk bicikliutakat kiépíteni” - fogalmazott a kommunikációs igazgató.

Közölte: ezek magvalósíthatósági tanulmányát a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ már 2014-ben elvégezte.

„Ezt némileg módosítva indítottunk egy közbeszerzést, ami 9 kilométernyi bringaút tervezésére vonatkozik” - tette hozzá Loppert Dániel.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs igazgatója közölte: a 110 kilométer bicikliút becsült tervezési költsége 400 millió forint. „Ebben több útvonal tervezése is potenciálisan benne van, tehát nemcsak a balatoni, hanem más Eurovelo 6-os kerékpárutak tervezése is” - tette hozzá.

Lopper Dániel kiemelte: a balatoni útvonalnál előtérbe fog kerülni a Balatonkenese-Tihany, a Zamárdi-Balatonlelle, illetve a Budapest-Etyek vonal átépítése, kiépítése.

Hozzátette: ebben a projektben nemcsak az új nyomvonalas kerékpárút építése van, hanem bizonyos szakaszokon a már meglévő nyomvonalba avatkoznak be: a szélességét kell kibővíteni, vagy forgalomtechnikai beavatkozást kell végezni. A tervezésnél azt is vizsgálják, hogy mely szakaszokon kell a már meglévő kerékpárutakat átépíteni.

„Számításaink szerint 2017 őszére a kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési kiírást megtehetjük, és 2019-re végezhetünk azokkal a szakaszokkal, amiket kiemelten kezelünk. Ilyen a Balatonkenese és Tihany közötti 37 kilométer, a Zamárdi-Balatonlelle közötti 30 kilométer, illetve a Budapest-Etyek közötti 23 kilométer” - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs igazgatója.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Oscarral felérő elismerést kapott a magyar táncművész

Oscarral felérő elismerést kapott a magyar táncművész

Először nyerte el magyar táncművész a balettvilág egyik legrangosabb elismerésének számító Benois de la Danse-díjat: Balázsi Gergő Ármin a legjobb férfi táncos díját kapta megosztva Artyemij Beljakovval, a moszkvai Bálsoj vezető táncosával. A Pygmalion-hatás címmel bemutatott produkcióban nyújtott alakításáért jelölték az elismerésre. Balázsi Gergő Ármin az InfoRádióban azt mondta, arra a legbüszkébb, hogy első magyarként haza tudta hozni ezt a díjat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Az orosz bombázás három civilt ölt meg szombaton Ukrajna déli részén, Herszonban - közölték tisztviselők. Az éjszakai orosz csapások miatt több mint 100 ezer háztartás maradt áram nélkül Észak-Ukrajnában, és megszűnt a vízellátás egy regionális fővárosban - közölték szombaton az ukrán hatóságok. Közben tűz ütött ki egy gázvezetéken a Krímben - közölték vasárnap az oroszok által telepített hatóságok, akik szerint baleset történt, áldozatok pedig nincsenek. Az ukrán légierő parancsnoka mindemellett arról számolt be, hogy erői megtévesztették az orosz csapatokat katonai célpontoknak látszó modellekkel, amelyek ellen az oroszok rakétákat vetettek be. Háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×