eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia

Takarékbank: pozitív eredményeket hozott az első üzleti év

Jelentős állomány-növekedés volt 2015-ben a takarékoknál mind a megtakarítások, mind pedig a hitelezés terén - mondta egy háttérbeszélgetésen a Takarékbank vezérigazgatója, Szabó Levente.

A tavalyi dinamikus növekedést támogatta ugyan a kedvező gazdasági környezet, de emellett komoly előnyt jelentett a takarékok számára az integráció is, hiszen 2015 volt az első közösen tervezett üzleti év – mondta a Takarékbank vezérigazgatója.

Szabó Levente emlékeztetett: a takarékszövetkezeti integráció 1500 fiókos hálózattal rendelkezik, összesen 1000 pénzjegykiadó automatát működtetnek, és jelenleg mintegy 1,1 millió ügyfelük van.

Az integráció egységes üzleti működést, egységes irányítást és termékkört is jelent. Az első üzleti év pedig pozitív eredményeket hozott – tette hozzá.

A takarékoknál nőtt tavaly a lakossági megtakarítások állománya 80 milliárd forinttal, 40 ezer új értékpapírszámlát nyitottak, ezzel év végére már 60 ezer volt a számuk, a középtávú cél pedig 200-300 ezer közötti értékpapírszámla elérése.

Szabó Levente beszámolt arról, hogy a vállalati hitelállomány a szektorszintű csökkenés ellenére a takarékoknál nőtt, az új hitelek kihelyezése másfélszeresére, emellett beléptek a nagyvállalati piacra is.

Lakossági hitelezésben szintén dinamikus volt a növekedés, az integráció tagjai a forintosításkor kiváltott hitelek mintegy egyharmadát vitték el, tavaly a takarékoknál több mint 66 ezer új lakossági és 15 ezer vállalati számlát nyitottak.

A Magyar Fejlesztési Bankkal kötött szerződésben vállalták, hogy év végéig 442 MFB Pont jön majd létre, amelyek az uniós visszatérítendő támogatásokat folyósítják majd, emellett kiegészítő hiteleket is kínálnak.

2016 nagy feladata a Takarékbank és az integráció tagjai számára az egységes informatikai rendszer bevezetése - mondta a vezérigazgató.

Szabó Levente kiemelte: idén is aktívak kívánnak maradni a lakossági és a vállalati hitelezésben, valamint a megtakarítási piacon is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kiss Róbert Richard: csak az tiltakozik a turisták áradata ellen, aki nem profitál belőle

Kiss Róbert Richard: csak az tiltakozik a turisták áradata ellen, aki nem profitál belőle

A turizmus nem szociális jog, így joggal szednek belépődíjat az utazók kedvenc célpontjai – mondta Kiss Róbert Richard, de a turisztikai szakértő arra is emlékeztetett, hogy ezek a látványosságok eddig is a bevételük nagy részét éppen a pokolba kívánt látogatóktól szerezték.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×