eur:
392.88
usd:
363.4
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Ki nyit ki vasárnap? Itt az üzlettánc

A kérdés: lesz-e nyitás most vasárnap? Akik válaszolnak: Lidl, IKEA, Spar.

A Lidl Magyarország jogkövető módon tiszteletben tartja a vasárnapi boltzárral kapcsolatos mindenkori jogszabályi rendelkezéseket, a vonatkozó törvény hatálybalépését követően az abban foglaltaknak megfelelően fog eljárni- olvasható Tőzsér Judit PR vezető közleményében.

Felelős vállalatként azonban az áruházlánc a munkavállalók érdekeit is szem előtt tartva megvizsgálta a boltok működési rendjét, mely alapján a Lidl úgy döntött, hogy a közel 4000 dolgozójának érdekeit képviselve, az elkészült heti munkaidő-beosztásokat tiszteletben tartva, méltányos módon most vasárnap még nem nyitja ki üzleteit.

A törvény jogerőre emelkedését követően a Lidl a megszokott akciókkal vasárnap is várja vásárlóit.

Most vasárnap 200 százalékos bérpótlék ellenében sem szeretnének a kereskedelmi dolgozók munkába állni

Most vasárnap 200 százalékos bérpótlék ellenében sem szeretnének a kereskedelmi dolgozók munkába állni - mondta az InfoRádiónak a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke. Bubenkó Csaba hozzátette országszerte rendkívüli a létszámhiány a kereskedelemben és az összeszerelő üzemek versenyképes jövedelmei is elszívják a munkavállalókat az ágazattól.

Nem reális, hogy már most vasárnap kinyissanak az IKEA áruházak - mondta az InfoRádiónak Varga-Nagy Eszter, a lakberendezési áruház PR vezetője. Hozzátette: újragondolják a munkarendet és szükség lesz munkaerő-bővítésre is.

A SPAR is kivár

A vásárlói visszajelzések alapján dönti el a Spar Magyarország, hogy mely áruházak tartsanak nyitva vasárnap - mondta az InfoRádiónak a vállalat kommunikációs vezetője. Maczelka Márk hangsúlyozta a vasárnapi nyitvatartást a törvény hatályba lépését követően vezetik be.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 4. 14:57
×
×
×
×