eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

Albán olajfinomítót venne a MOL

Eddig 15 külföldi vállalat jelentkezett az albán állami olajfinomító cég megvételére - közölte a tiranai gazdasági miniszter. Genz Ruli a legújabb jelentkezők közül kiemelte a MOL-t.

Tizenöt külföldi vállalat jelentkezett Albániában az állami olajfinomító cég megvételére - jelentette be az ország gazdasági minisztere, aki külön hangsúlyozta a MOL részvételét a tenderen.

- Boldog vagyok, nem hittem volna, hogy a nagyok és jelentkeznek egy akkorka finomítóra, mint a miénk, amely évente 2 millió tonna olajat dolgoz fel, de az emelkedő olajárak bizonyára szerepet játszanak ebben - mondta a miniszter újságíróknak.

Az ARMO-nak két finomító üzeme és egy kisebb benzinkúthálózata van Albániában. A vételi ajánlatok pontozásában a pontok háromnegyede az ajánlott árat, egynegyed a vevő üzleti és fejlesztési tervét értékeli majd. A hivatalos licitet május 21-én kezdik, az adásvételi szerződés aláírását júniusra tervezik.

Az ARMO-ról a miniszter elmondta, hogy 2006-ban 1,7 milliárd lekre (13,6 millió euró) növelte profitját a 2004-es 365 millió lekről. Részvénytőkéje 50 millió euró, vagyonát 100 millió euróra tartják.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Olyan betegséget terjesztenek már itthon is a szúnyogok, ami ellen nincs védőoltás

Olyan betegséget terjesztenek már itthon is a szúnyogok, ami ellen nincs védőoltás

A tavalyi évhez képest háromszorosára nőtt a nyugat-nílusi lázzal fertőzöttek száma Magyarországon, a 2018-as járvány adatait azonban még messze nem közelíti meg. A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ kimutatásai szerint itthon az idén eddig 99-en kapták el a vírust, a legtöbb eset Budapesten, Pest és Hajdú-Bihar vármegyében volt.

Orbán Viktor: nem adjuk oda a brüsszeli bürokratáknak

Az olasz és a magyar két szabadságharcos nép, amely sohasem adja meg magát, sohasem adja fel a szabadságát, és sohasem engedi át az országát idegeneknek - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Olaszországban, a Matteo Salvini vezette Liga nagygyűlésén, amelyet a Bergamo közeli Pontida kisvaros mezején tartottak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Amerika tagadja az offenzíváról szóló híresztelést, Izrael hadserege megtorlást tervez - Híreink a közel-keleti konfliktusról vasárnap

Amerika tagadja az offenzíváról szóló híresztelést, Izrael hadserege megtorlást tervez - Híreink a közel-keleti konfliktusról vasárnap

Izrael azzal fenyegetőzik, hogy lebombázza Irán energetikai infrastruktúráját. Teherán elkezdte menekíteni az olajszállító tankereit, majd újabb, szintén energetikát érintő válaszcsapással fenyegette meg Izraelt. Jeruzsálem folytatja Libanon déli részének megszállását. Daniel Hagari ellentengernagy, az IDF szóvivője szerint az izraeli csapatok péntekig legalább 440 Hezbollah-katonát öltek meg a dél-libanoni szárazföldi műveletek során. Az Egyesült Államok különleges megbízottja határozottan cáfolta azokat a híreszteléseket, melyek szerint Washington jóváhagyta volna Izrael esetleges libanoni szárazföldi offenzíváját. Az izraeli hadsereg szóvivője bejelentette, hogy az ország megtorolja az Irán által indított rakétatámadást, de ennek időpontját és módját még nem határozták meg. Cikkünk folyamatosan frissül a közel-keleti harcok legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 6. 15:11
×
×
×
×