eur:
401.33
usd:
366.17
bux:
73411.75
2024. október 4. péntek Ferenc

Kamatot csökkentett a Bank of England

Huszonöt bázisponttal 5,25 százalékra csökkentette a Bank of England (BoE) az irányadó kamatot. A BoE a gazdaság élénkülését reméli a hitelek árának csökkentésétől.

A döntés megfelel a szakértők várakozásának. Az elemzők nem zárják ki, hogy a BoE a következő két-három hónapon belül újabb 25 bázispontos kamatmérséklést hajt végre.

Az Európai Központi Bank 4 százalékon hagyta irányadó kamatát.

Az Egyesült Államokban a szövetségi tartalékban (Fed) január 30-án csökkentette 50 bázisponttal irányadó kamatát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Az egész világ lélegzetvisszafojtva figyel, hamarosan megindulhat Izrael elsöprő válaszcsapása - Híreink a közel-keleti konfliktusról pénteken

Az egész világ lélegzetvisszafojtva figyel, hamarosan megindulhat Izrael elsöprő válaszcsapása - Híreink a közel-keleti konfliktusról pénteken

Az Egyesült Államok bejelentése szerint Izrael "napokon belül" megindíthatja az Irán elleni válaszcsapást, miközben az IDF alakulatai tovább harcolnak Libanonban. Jeruzsálem szerint folyamatosan hullanak a Teherán által támogatott terrorszervezetek vezetői, de az izraeli veszteségek is megugrottak. Jemen a vörös-tengeri hajózási útvonalak ellen intézett támadások felpörgetésével fenyeget. Cikkünk folyamatosan frissül az közel-keleti konfliktus legújabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×