eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

A Kopint-Tárki már csak 2 százalékos GDP-növekedéssel számol

A korábbi 2,7 százalékról 2 százalékra módosította idei GDP előrejelzését, a jövő évit pedig változatlanul 3,2 százalékon hagyta a Kopint-Tárki Zrt., miközben inflációs prognózisát 2007-re 7,5 százalékról 7,7 százalékra, 2008-ra vonatkozóan pedig 3,5 százalékról 4,5 százalékra emelte.

Palócz Éva vezérigazgató az InfoRádióban elmondta: az idei év második felében már csillapítva jelentkeznek azok a tényezők - például a megszorítások hatása - amelyek visszafogták a gazdasági növekedést.

Jövőre azonban az alacsonyabb bázisról könnyebb lesz nagyobb növekedést produkálni, amelyet az Európai Unió strukturális alapjaiból érkező források is növelhetnek.

Elmondta azt is: az idei évre legalább 7,7 százalékos inflációval lehet számolni, amely azonban a magas élelmiszeráraknak köszönhetően ennél magasabb is lehet.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hajdu János: a TEK megpróbál lépést tartani az informatikai robbanással

Hajdu János: a TEK megpróbál lépést tartani az informatikai robbanással

A terrorelhárítás fejlődését bemutató kiállítás nyílt a Rendőrmúzeumban, az áprilisig megtekinthető tárlat a XX. század elejétől kezdődően bemutatja az összes fontos, Magyarországon történt merényletet, terrorcselekményt – mondta az InfoRádióban a Terrorelhárítási Központ főigazgatója. Hajdu János rendőr altábornagy szerint Európában és a világban is számos helyen nagyra becsülik a TEK tevékenységét, és arról is beszélt, milyen új kihívásokkal kell szembenéznie a jövőben a központnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×