eur:
394.57
usd:
354.69
bux:
72936.84
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Újabb APEH-razzia a Balatonon

Több ellenőrzési akciót hajt végre a héten az APEH a Balaton környékén. A nyugta- és számlaadási ellenőrzések mellett nagy figyelmet fordítanak a munkavállalók foglalkoztatásának jogszerűségére.

Az Adó és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal Dél-dunántúli Regionális Igazgatóságának főosztályvezetője elmondta: a razziákon a munkaügyi felügyelőség, a vámhatóság, és a fogyasztóvédelem munkatársai is részt vesznek.

Beke Ibolya hangsúlyozta: a nyugta- és számlaadási ellenőrzések mellett nagy figyelmet fordítanak a munkavállalók foglalkoztatásának jogszerűségére, és a bejelentés szabályszerűségére, így igyekeznek kiszűrni a feketén dolgozókat.

Az APEH regionális főosztályvezetője hozzátette: a vállalkozó üzletét - szabálytalanság esetén - akár 60 napra is bezárathatják.

Azokhoz a szolgáltatókhoz, amelyeket a július 19-e és 22-e közötti akcióban megbírságoltak, még a nyár vége előtt visszatérhetnek a revizorok.

Legutóbb július végén tartottak ellenőrzést a Balatonon az APEH revizorai, akkor összesen 23 millió forint bírságot szabtak ki. Kiderült, hogy éjszakánként a vendéglátóhelyek nagy része nem ad számlát.

A revizorok akkor csaknem 950 helyet ellenőriztek. Napközben a vendéglátóhelyek 35 százaléka nem adott nyugtát, éjszaka az ellenőrzött vacsorázó helyek és a diszkók csaknem 80 százalékában felejtettek el számlát adni.

Hajdú Miklósné, az APEH ellenőrzési főosztályvezetője az InfoRádióban július végén hangsúlyozta: a revizorok augusztus végéig folyamatosan ellenőrzik a balatoni helyeket, ettől azt remélik, hogy a vendéglátók szabálykövetőbbek lesznek.

Címlapról ajánljuk
Levágják az árhullámot Mosonmagyaróvárnál - harmadfokú a készültség

Levágják az árhullámot Mosonmagyaróvárnál - harmadfokú a készültség

A legfőbb cél, hogy az érkező árhullámot a töltések között tartsák a vízügyesek Győr-Moson-Sopron vármegyében – mondta az InfoRádióban az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivő-helyettese. Szegi Attila arról is beszélt, hogy az árvízi víztározók segítségével néhány deciméterrel alacsonyabb tetőző vízszintet lehet elérni ahhoz képest, mint ahol természetes körülmények között lenne.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
Az EU teljesen elfordul az új magyar gazdasági modelltől

Az EU teljesen elfordul az új magyar gazdasági modelltől

Mario Draghi, az Európai Bizottság különmegbízottja, az Európai Központi Bank korábbi elnöke az Európai Parlament előtt világos figyelmeztetést intézett az államszövetséghez: az Európai Uniónak sürgősen egy versenyképességi reformra van szüksége, különben súlyos következményekkel kell szembenéznie. Erősebb fellépést szorgalmaz Kínával szemben, elmélyíteni az EU integrációját a tőkepiaci unió létrehozásával, korlátozná az állami támogatásokat, egyszerűsítené az uniós szabályozást, miközben növelné az innovációba történő befektetéseket. Összességében számos olyan lépést sürget, amelyek a magyar kormány eddigi gazdaságpolitikájával ütköznek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×