eur:
394.11
usd:
354.42
bux:
72750.5
2024. szeptember 16. hétfő Edit

Olasz vállalatot vett a MOL

A MOL hétfőn szerződést írt alá az Italiana Energia e Servizi (IES), finomítással és kereskedelemmel foglalkozó társaság 100 százalékának megvásárlására - közölte a vállalat a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A végleges vételárat az ügylet lezárása után hozza nyilvánosságra a MOL, a tranzakciós dokumentumokban vállalt titoktartási kötelezettségekkel összhangban. A tranzakció zárása a versenyhivatali jóváhagyás függvényében 2007. negyedik negyedévben várható.

Az IES tulajdonában van a mantovai finomító, és 165 töltőállomásból álló kiskereskedelmi hálózatot is működtet - ebből 30-at maga a társaság birtokol. A MOL 15 százalékkal, éves szinten 2,6 millió tonnáról 3 millió tonnára kívánja növelni a mantovai finomító kapacitását a következő 5 évben, egy 130 millió eurót kitevő fejlesztési program végrehajtásával.

Az IES 1,295 milliárd euró árbevétel mellett 98 millió euró EBITDA-t ért el a 2006. június 30-ig tartó pénzügyi évben.

A MOL közleménye szerint a társaság mintegy fél évig tartó versenytárgyalást követően írta alá a 600 alkalmazottat foglalkoztató, magántulajdonban lévő olajfinomító és kereskedelmi vállalat megvásárlásáról szóló szerződést.

Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgató szerint ez a lépés a vállalat számára nem csupán akvizíciós, hanem organikus növekedést is jelent, ami újabb értéknövelő befektetés a részvényesei számára.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fecsketragédia: a magyarországi madarak tízezrei is elpusztulhatnak a hidegben

Fecsketragédia: a magyarországi madarak tízezrei is elpusztulhatnak a hidegben

A hideg, csapadékos idő beköszöntétől számított második nap második felében vagy a harmadik napon már képtelenek repülni a fecskék, mert a táplálékukat jelentő repülő rovarok eltűnnek – mondta az InfoRádióban a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület szóvivője. Orbán Zoltán azt tanácsolja, hogy legömbölyített végű csipesz segítségével leforrázott lisztkukaccal vagy nedves macskatáppal etessük meg a bajbajutott madarakat.

Magyarország aktiválta a válságelhárítási mechanizmust

Magyarország az Európai Unió (EU) Tanácsa soros elnökeként hétfőn aktiválta az uniós integrált válságelhárítási mechanizmust - jelentette be hétfőn Facebook oldalán az európai uniós ügyekért felelős miniszter. Bóka János tájékoztatása szerint ez lehetővé teszi, hogy a rendkívüli időjárási és árvízhelyzettel különösen súlyosan érintett közép-európai tagállamok koordinálják a védekezési feladatokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 16. 18:26
×
×
×
×