eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Drága lesz a húsvégi tojás

A korábbi évek uniós túltermelése miatti magas import nagyon lenyomta a magyarországi tojásárakat, és sokan abbahagyták a termelést - mondta el az InfoRádiónak a Baromfi Terméktanács titkára. Földi Péter szerint ez is az oka annak, hogy a tavalyi 17-18 forinttal szemben, idén húsvétra 30 forint felé is emelkedhet a tojás ára.

A tojás termelői ára 15 forint, míg előállítási költsége 14 forint körül van, így a jelentős hasznot az üzletek teszik zsebre.

Földi Péter elmondta azt is, hogy az elmúl két és fél évben egész Európában túltermelés volt a tojásból, ezért a hazai tojástermelők közül sokaknak fel kellett hagyniuk a tevékenységgel.

A Baromfi Terméktanács tagjainak csaknem harmada fejezte be a tojástermelést.

A szakember szerint tojáshiányra nem kell számítani, az árakra azonban jelentős hatással van az, hogy csökkent a megtermelt tojás mennyisége.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország bekeményít a gyerekek és fiatalok mobilhasználatával szemben. A héten kiadott új ajánlások szerint kétéves korig nem is láthat képernyőt egy gyermek, de még az idősebbek számára is csak néhány órányi mobilozást kellene engedni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×