eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Jó dolga van a Volkswagen dolgozóinak

A közelmúltban általában megszorító intézkedésekről érkeztek hírek Európa legnagyobb autógyárából, a Volkswagen művekből. A reformintézkedéseknek is köszönhetően a Volkswagen olyan nyereségre tett szert, hogy nemcsak a részvényeseknek fizetnek emelt összegű osztalékot, hanem a dolgozók is magas prémiumot kapnak.

A Volkswagen csaknem 100 ezer németországi alkalmazottja idén jelentős prémiummal számolhat, ugyanis az autógyár vezetősége a nyereség 10 százalékát a dolgozók között akarja szétosztani, így valamennyi alkalmazott 2.200 euró (mintegy 550 ezer forint) prémiumot kap.

A VW egyik vezetője, Horst Naumann a Franfkurter Allgemeine Zeitung című lapnak reményét fejezte ki, hogy a termelés idén olyan eredményes lesz, hogy jövőre is prémiumot adhatnak a dolgozóknak. Eddig ugyanis csupán a részvénytulajdonosok kaptak magas osztalékot a nyereséges esztendőkben.

Horst Naumann utalt arra is, hogy töretlenül folytatják a termelés áramvonalasítását, és ennek keretében 2009-ig kereken 7 ezer alkalmazottól válnak meg.

Számukra lehetővé teszik a korai nyugdíjba vonulást. Ugyanakkor a tervezési osztály új munkatársak felvételére készül, és idén 500 egyetemi végzettségű jelentkezőt akar munkába állítani.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

Kezdik feladni a reményt, hogy hazamehetnek azok az indiai állampolgárok, akik az ukrajnai frontokon harcolnak, az orosz hadseregben. Korai leszerelésükről még a nyáron állapodott meg Vlagyimir Putyin orosz elnök és a hozzá látogató Narendra Modi indiai miniszterelnök, de az átvert emberek egyelőre elkeseredettek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×