eur:
395.45
usd:
365.45
bux:
0
2024. július 31. szerda Oszkár

Na de hol vásárolnak a németek?

A németek felfedezték a diszkont üzletek előnyeit és egyre többen ilyen boltokban szerzik be napi szükségleteiket. Ennek ellenére az év eleje óta átlagosan 33 euróval emelkedett a családok havi háztartási kiadása.

Az élelmiszerek terén Németország osztály nélküli társadalommá vált, ugyanis anyagi helyzettől függetlenül szinte mindenki a diszkontokban vásárol. Egy most közétett nagyszabású felmérés azt bizonyítja, hogy az év eleje óta a háztartások 96 százaléka diszkontokból fedezte napi szükségleteit.

Fény derült arra is, hogy a családok hetente többször is betérnek a jutányos árukat kínáló ABC-boltokba és ott szerzik be az élelmiszereket, a mosószereket és a piperecikkeket.

Ebből arra lehet következtetni, hogy pénztárcától függetlenül szinten mindenki az előnyösebb áron kínált árukat keresi, mégis - a felmérés tanúsága szerint - január óta a háztartások átlagkiadása 33 euróval nőtt és jelenleg eléri a 660 eurót.

1. Aldi

A diszkont-láncolatok között az ALDI a legkedveltebb, igaz vezető szerepét már évek óta tartja, amiből arra lehet következtetni, hogy az alacsony árak ellenére minőségi kínálattal várja a vevőket.

2. Lidl

Második helyen a LIDL szerepel, annak ellenére, hogy sokan igen rossz néven vették, hogy alkalmazottainak jogait rendkívül szűkre szabja.

3. Plus, 4. Penny

A harmadik helyen a Plus található, azt követi a Penny - viszont a besorolásban szerepet játszik az is, hogy ez a két diszkont tömegközlekedéssel nem mindig könnyen elérhető helyre, kiváltképpen elővárosokba telepíti üzleteit.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Nagy napja lehet a magyaroknak – az olimpia szerdai hírei percről percre

Miután úszásra alkalmasnak találták a Szajnát, a triatlonnal kezdődött a magyarok szerdai programja. Ezen felül asztaliteniszben, cselgáncsban, evezésben, kézilabdában sportlövészetben, tornában, úszásban és vívásban és érdekeltek vagyunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
Jön a hét legfontosabb napja a tőzsdéken

Jön a hét legfontosabb napja a tőzsdéken

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel az ázsiai piacokon, ezt követően pedig Európában is emelkedésre van kilátás. Ma azonban nagyon fontos piacmozgató események lesznek, az eurózóna inflációja után érkezik az ADP munkaerőpiaci adata az USA-ból, emellett lakáspiaci adatok is jönnek. A nap (és a hét) fénypontja viszont a Fed esti kamatdöntése lesz, majd Jerome Powell ezt követő sajtótájékoztatója.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×