eur:
395.19
usd:
365.13
bux:
73475.88
2024. július 31. szerda Oszkár

Milliárdos csalást követhettek el fantomcégek

Fantomcégek ügyében indított vizsgálatokat a Nemzeti Nyomozó Iroda. Az érintett cégek száma a hivatal szerint elérheti a százat.

A Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője elmondta: eddig tizenkét gyanúsítottja van az augusztusban indult nyomozásnak, az ügyben érintett gazdasági társaságok száma pedig a százat is elérheti.

Horváczy Emese hozzátette: a nyomozás azután indult, hogy egy pénzintézet bejelentést tett a rendőrségre, amelyben jelezte: egy gazdasági társaság számlájára nagy összegű átutalások történtek, és azokat egy, a céghez nem köthető ember vette fel készpénzben.

A rendőrség a bejelentés ellenőrzésekor megállapította, hogy a társaság nem található a cégbíróságon bejegyzett székhelyén és az ügyvezetője, valamint a tagjai is feltehetően hajléktalanok.

Horváczy Emese hangsúlyozta: a rendőrség a társaság mellett további kilenc céget talált, amelyek bankszámlája felett ugyanaz a személy rendelkezett, és szintén hajléktalanok, illetve tisztségüket anyagi ellenszolgáltatásért vállalók a vezetői és a tagjai.

A cégek között építőipari, takarító- és számítástechnikai ágazatban érintett vállalatok vannak. A szóvivő azt mondta: a tíz cég számláján másfél év alatt több mint hárommilliárd forintnyi forgalmazás történt.

Címlapról ajánljuk

Sós Csaba Milák Kristóf úszásáról: "Olyan ez az egész, mint a cirkuszban. Az ember látja, és nem akarja elhinni"

"Ahová Milák Kristóf odaáll, nyer" - foglalta össze röviden a nyilvánosság számára nehezen megfejthető rejtélyt Sós Csaba úszókapitány. Állítja, 60 éve van az úszósportban, de ilyet még nem látott, mint ami most történik, és amire szerda este fél 9 után sor került - a 200 m pillangó döntőjében. Németh Nándor esti döntőjéről is szólt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×