eur:
392.14
usd:
362.65
bux:
73431.84
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta

OTP: most érdemes hosszú lejáratú kötvénybe fektetni

Az OTP Bank elemzői szerint a piac túlárazza a belpolitikai kockázatokat, ezért a hosszú lejáratú kötvények hozam- és prémiumszintje "beszállásra" jó.

Az elemzők a bank havi portfoliójelentése szerint a kamatemelési várakozásokra leginkább érzékeny hároméves lejárat kivételével továbbra is vonzónak tartják a hosszú futamidejű kötvényeket.

A hároméves kötvény vonzerejét mérsékli, hogy a jegybank az inflációs kockázatok miatt a várakozásoknál nagyobb mértékben emelheti az alapkamatot.

A banki elemzők szerint a magyarországi piac - a régióval összhangban - a belpolitikai helyzet stabilizálódásáig alulteljesítő maradhat.

A jövő évi költségvetési egyenlegjavulás hitelessé válásával a diszkonttényezőt jelentő kockázati prémiumok szűkülhetnek, ezért a jelenlegi eladói hullámokat követően kialakult lokális mélypontok kedvező vételi alkalmat jelenthetnek a hosszabb távra befektetőknek - áll a portfoliójelentésben

Az elemzők a konjunkturális valamint az inflációs folyamatok alapján azt várják, hogy a Fed elérkezett a kamatemelési ciklus végéhez. Európában az EKB politikáját - a biztosra vehető októberi kamatemelés után - elsődlegesen a konjunktúra tartóssága fogja meghatározni.

Az amerikai és európai részvénypiacok szárnyalását megtörheti, ha a bérköltségek emelkedése miatt növekszik az inflációs nyomás, szűkülnek a vállalati profitmarzsok és tovább emelkednek a kötvényhozamok.

Az amerikai gazdaság fokozatos lassulása mellett csak átmeneti lehet a megingás, várhatóan folytatódik az emelkedő trend a fejlett részvénypiacokon - vélik az OTP Bank elemzői.

Címlapról ajánljuk

Márton Anna nyerte a magyarok párharcát, Szűcs Luca is a legjobb nyolc között

Márton Anna 15-7-re verte Pusztai Lizát, Szűcs Luca 15-10-re a világbajnoki harmadik, bolgár Joana Ilievát, két magyar jutott a legjobb nyolc közé a női kardvívók egyéni versenyében. A folytatásban Márton Anna Olha Harlannal, Szűcs Luca Sara Balzerrel vív majd.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×