eur:
393.27
usd:
354
bux:
72415.44
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

Csökkentek a háztartási forinthitelek kamatlábai

A háztartásoknak nyújtott forinthitelek átlagos kamatlábai - a folyószámlahitelek kivételével - csökkentek júniusban, a betéti kamatlábak gyakorlatilag nem változtak - tette közzé a Magyar Nemzeti Bank.

A nem pénzügyi vállalatok folyószámla-hiteleinek átlagos kamatlába csökkent, az egyéb hiteleké pedig emelkedett.

A nem pénzügyi vállalati szektor éven túli lejáratú lekötött betéteinek átlagos kamatlába emelkedett.

A háztartások euróban felvett folyószámla-hiteleinek és éven belüli lekötésű euróbetéteinek átlagos kamatlába gyakorlatilag nem változott júniusban az előző hónapoz képest.

A háztartások euróban felvett lakás-, fogyasztási és egyéb hiteleinek átlagos kamatlába emelkedett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Vihar előtti csend a tőzsdéken

Vihar előtti csend a tőzsdéken

A hét korábbi részében látott eladási hullám után mostanra inkább megnyugvás látszik a tőzsdéken. Az amerikai indexek tegnap vegyesen teljesítettek, míg Ázsiában szintén felemások voltak a mozgások, egyedül a japán piac került nagyobb mínuszba a kamatemelési várakozásokra ráerősítő júliusi bérstatisztikákat követően. Ami az európai tőzsdéket illeti, a globális hangulattal összhangban itt is oldalaznak a vezető indexek. Nincs ma hiány makroadatokból, itthonról és az EU-ból kiskereskedelmi statisztikák jöttek, míg az Egyesült Államokban többek között az ADP-munkanélküliség számait közölték. Az igazán fontos NFP munkaerőpiaci statisztika holnap érkezik az USA-ból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×