eur:
404.22
usd:
373.87
bux:
74637.08
2024. október 28. hétfő Simon, Szimonetta
Nyitókép: Unsplash

Hangsúlyos változások előtt állhat az App Store

Az Apple egy hónappal az iOS 18 kiadása után máris szoftverfrissítéseket lengetett be, átdolgozhatják az App Store-t is. Ezúttal kifejezetten a játékosoknak kedvezhetnek.

A 9to5Mac értesülése szerint az Apple egy új, App Store-szerű, kizárólag játékoknak szánt alkalmazáson dolgozik, ami az App Store és a Game Center funkcióit egyesítené egy helyen - írja az Index. Hozzáteszik, a játékalkalmazás várhatóan nem váltja majd fel a Game Centert, sőt, integrálódni fog a felhasználó Game Center-profiljába.

A lap a hozzá eljutott információk alapján azt írja, az alkalmazásnak több oldala is lesz, köztük egy "Play Now" felület, ahol a felhasználók szerkesztői tartalmakat és játékjavaslatokat találnak majd.

Olyan dolgok is megjelenhetnek az alkalmazásban, mint a kihívások, ranglisták és eredmények, ezenfelül pedig az App Store és az Apple Arcade játékai is böngészhetők lesznek majd az új áruházban

- írják, hozzátéve, hogy benne van a pakliban, hogy az alap App Store-ból teljes egészében kikerül az Arcade-felület.

A gyakorlatban úgy működne az alkalmazás, mint például az iPhone-ra készült Xbox-alkalmazás: a játékosok megoszthatják állapotukat, láthatják barátaik tevékenységét, új játékokat kereshetnek, és ellenőrizhetik játékkönyvtárukat. Úgy vélik, az új alkalmazással az Apple valószínűleg a játékosok számára szeretné vonzóbbá tenni készülékeit. Ezt a célt az M-szériás chip bevezetése óta kimondottan komolyan veszi a vállalat.

Arról egyelőre nincs konkrét információ, mikor is tervezik bevezetni az új alkalmazást, ám arra igen kicsi az esély, hogy még az iOS 18 alatt elindul - írja a lap. Vélhetően ez majd az iOS 19 egyik nagy dobása lesz.

Címlapról ajánljuk

Rusvai Miklós: valószínű, hogy Magyaroszágon is megjelenik a halálos majomvírus-változat

Már Németországban is kimutatták a vírus új változatát, és Rusvai Miklós szerint importált esetek több országban is előfordulhatnak. A virológus arról is beszélt az InfoRádióban, hogy mire kell nagyon figyelniük azoknak, akik üdülni vagy munkavégzés céljából Afrikába utaznak, ahol a megfertőződött betegek 7-8 százaléka életét veszti.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.28. hétfő, 18:00
Oroszi Beatrix
a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×