eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
A Volkswagen egyik elektromos autójának emblémája a 19. Sanghaji Nemzetközi Autóipari Kiállítás sajtónapján, 2021. április 19-én. A járműipari seregszemlét április 24. és 28. között rendezik az idén.
Nyitókép: MTI/EPA/Alex Plavevski

Majdnem 800 kilométert mentek egyetlen töltéssel egy elektromos Volkswagennel

A svájci Zug környékén hét sofőr egymást váltva összesen 794 kilométert tett meg egy Volkswagen ID.7 Pro S-sel, és a végén még maradt is valamennyi az akkumulátorban.

A svájci Volkswagen importőr szervezte a hatótáv-túrát, amely során a hasonló kísérletekben már rutinos Felix Egolf segített a sofőröknek, de ő maga nem ült a volán mögé. A nettó 15 óra 42 perces vezetés során 7 sofőr váltotta egymást a Zug környékén kijelölt mintegy 81 kilométeres körön, amely során 930 méteres tengerszint feletti magasságig is eljutott az autó - írja az Origo.

A kiszemelt autó egy Volkswagen ID.7 Pro S volt, amely felszereltségtől függően 16,2-13,6 kWh/100 km-es szabványos fogyasztással, nettó 86 kWh kapacitású akkumulátorral és akár 706 km-es hatótávolsággal rendelkezik. A teszten szereplő konkrét jármű Comfort csomaggal, IQ.Drive csomaggal, Plus exterior csomaggal 700 km-es szabványos hatótávolsággal rendelkezik.

Mint írják, ez utóbbi adatot sikerült jelentősen túlszárnyalni a 794 kilométeres távval, sőt, a számítógép a végén azt írta, hogy még mindig van az autóban 2 kilométernyi töltés.

Múlt hét közepén, normál forgalomban végezték a rekordkísérletet, amely során 51 km/órás átlagsebességet értek el. A szabványost jelentősen alulmúlva 10,3 kWh/100 km lett a fogyasztás.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×