eur:
396.97
usd:
359.37
bux:
0
2024. szeptember 11. szerda Teodóra
Nyitókép: Pixabay

Kiadós mennyiségű eső közeledik – előrejelzés, térkép

Kis pihenőt tart a légkör, de csak átmenetileg: a hét második felében mediterrán ciklon érkezik, és itt lesz felettünk napokig.

Szerdán többnyire napos idő valószínű gomoly- és fátyolfelhőkkel, de lassanként a Tiszántúlon is szakadozik, gomolyosodik a felhőzet. A keleti megyékben legkésőbb kora délutánra szűnik meg teljesen a csapadék, emellett az Északi-középhegységben lehet néhány futó zápor. Az északnyugati szél csak kevés helyen élénkülhet meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 27 fok között alakul – derül ki a HungaroMet előrejelzéséből.

Csütörtökön nyugat felől egyre nagyobb területen megnövekszik, megvastagszik a felhőtakaró. Eleinte csak nyugaton, északnyugaton, várható erősen felhős vagy borult idő tartós csapadékkal, majd estére várhatóan már a középső országrészt is eléri a felhőzet és vele együtt az eső, zápor. Néhol esetleg zivatar is kialakulhat.

Nyugaton kiadós mennyiségű eső valószínű.

Reggelre keleten párássá válhat a levegő, köd is képződhet. A Dunántúlon az egyre nagyobb területen északnyugatira forduló szél megerősödik, helyenként viharos lökések is kísérhetik, ezzel együtt markáns lehűlés érkezik. Hajnalban általában 12, 17 fok közötti értékeket mérhetünk, a hidegre hajlamos helyeken néhány fokkal hűvösebb is lehet. A csúcsérték általában 23 és 30 fok között valószínű, de a borongós nyugati tájakon 15 és 20 fok között alakulhat a maximum, mely ráadásul már a reggeli, délelőtti órákban beállhat, délutánra tovább csökken a hőmérséklet. Jelentős lesz tehát a hőmérsékleti kontraszt az ország nyugati és keleti tájai között.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.11. szerda, 18:00
Bartal Tamás
a Magyar Közút Nonprofit Zrt igazgatósági elnöke, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára
Hatalmas szövetségesre leltek az oroszok, évek óta nem látott tettet hajtott végre Moszkva – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Hatalmas szövetségesre leltek az oroszok, évek óta nem látott tettet hajtott végre Moszkva – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Kurt Campbell, az Egyesült Államok külügyminiszter-helyettese kedden azt mondta, Kína „nagyon jelentős” segítséget nyújt Oroszországnak hadigépezete megerősítéséhez, utóbbi pedig cserébe átadja a tengeralattjárókra és rakétákra vonatkozó, szigorúan őrzött katonai technológiáját – írja a Politico. 24 órán belül négy ukrán települést is elfoglalt az orosz hadsereg, köztük egy kisebb méretű várost. 2022 óta nem volt példa arra, hogy ilyen rövid idő alatt ennyi települést meghódítottak volna az orosz támadók Ukrajnában. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×