eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária
macska lusta cica
Nyitókép: Pixabay

A macskaetetés aranyszabályai, van közte meghökkentő is

A macska gyomra viszonylag kisméretű, nem bírja a hosszú koplalást.

Amikor a macska felnőtté válik, körülbelül egyéves korában, a napi egyszeri vagy kétszeri etetés a megfelelő. Az idős macskáknak (10 évesek és idősebbek) ugyanazt az etetési rendet kell tartaniuk, .

Mivel a cicák gyomra alapvetően kicsi, néhány órán belül kiürül, és az étel a vékonybélbe kerül. 8-10 óra elteltével az üres gyomor éhség jeleket küld az agynak, emiatt a macska számára a napi 2 étkezés a legjobb, egymástól jól elkülönített időpontokban - olvasható a vcahospitals.com-on.

Mikor egyen?

Szakértők szerint érdemes összehangolni az etetések idejét a macska egyéniségével. A legtöbb házi kedvenc szereti, ha békén hagyják evés közben, a reggeli készülődés idején nem is szívesen mennek oda a tányérjukhoz, amikor mindenki siet, kapkod.

Akkor megtölteni a tányérját, amikor még nem kelt fel a család.

Este is ugyanígy kell eljárni, ahol gyerekek vannak és este nagy a nyüzsgés, a macska habzsolhat, hogy hamarabb túl essen az evésen (amikor a természetben nagyon sebezhető), és ez nem tesz jót az emésztésének. A legtöbb nyávogós családtag szereti túlenni magát és ilyenkor a kelleténél több kalóriát visz be a szervezetébe.

Fogyókúra

Nem kell állatorvosnak lenni, hogy észrevegyük, ha az állat elhízott, a fogyókúrázást azonban a macskák sem szeretik, inkább előzzük meg a bajt. Ehhez el kell olvasni a macskakajákon feltüntetett kalóriatáblázatot és a gyártó ajánlása szerint kell adagolni az ételt akkor is, ha ránézésre kevésnek tűnik.

Címlapról ajánljuk
“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

Kezdik feladni a reményt, hogy hazamehetnek azok az indiai állampolgárok, akik az ukrajnai frontokon harcolnak, az orosz hadseregben. Korai leszerelésükről még a nyáron állapodott meg Vlagyimir Putyin orosz elnök és a hozzá látogató Narendra Modi indiai miniszterelnök, de az átvert emberek egyelőre elkeseredettek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×