eur:
395.35
usd:
368.35
bux:
71654.49
2024. július 2. kedd Ottó
Nyitókép: Pixabay

Mostantól térképről választhatjuk ki a legkalandosabb autóutakat

Akik izgalmas útvonalra vágynak nemcsak idehaza, hanem bárhol a világon, azok számára ez a projekt maga lesz a Kánaán.

Az élményautózásban garantáltan élvezetes utak felfedezése korántsem akkora ördöngösség, mint amilyennek elsőre tűnik, ráadásul ebben a RoadCurvature.com is segítséget nyújthat, ami több egy színes vonalakkal tűzdelt térképnél - írja a vezess.hu.

Mint írják, az oldal nem csak kiemeli a kanyargós útvonalakat, de azokról számos információval szolgál: amellett, hogy műholdképeken tanulmányozhatjuk azokat, a térkép különbséget tesz a fő- és mellékutak között, megmutatja a domborzati helyzetét, a kanyarok közötti távolságokat, a sebességkorlátozásokat, az útfelületet és az út simaságát.

Mi több, színekkel jelölve még azt is értékeli, mennyire kanyargós egy útvonal: az egyenes és enyhén íves utak nem kaptak megkülönböztetést, viszont a mérsékelten kanyargósak sárgával, a kifejezetten kacskaringósak pedig pinkkel vannak jelölve.

A portál szerint a térkép remekül szemlélteti azt is, hogy Európa kanyargós útjait látva nem csoda, hogy itt a kisebb, de jól kezelhető autók népszerűek, ezzel szemben az Egyesült Államokat és Ausztráliát a nagy, nyitott útszakaszok jellemzik, amik ideálisabbak a nagy cirkálók és az aszfaltszaggató izomautók számára.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 05:00
×
×
×
×