eur:
393.45
usd:
355.95
bux:
72844.45
2024. szeptember 3. kedd Hilda
Nyolcszáz horgolt terítőből készült karácsonyfa installáció Balatonlellén 2022. december 18-án. Az öt méter magas fát helyiek készítették el.
Nyitókép: Nyolcszáz horgolt terítőből készült karácsonyfa installáció Balatonlellén 2022. december 18-án. Az öt méter magas fát helyiek készítették el. MTI/Czeglédi Zsolt

Kontrasztos karácsonyra készülhetünk

Nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt az országban - mondják a szakemberek. Ezt értsük úgy, hogy Magyarország egyik fele birokra kel a másikkal: vajon hol lesz magasabb a hőmérséklet. A legalacsonyabb maximum is 4-5 fok lesz vasárnap, ezzel lehet versenyezni...

Vasárnap reggelig fokozatosan csökken a csapadék intenzitása, valamint területi kiterjedése, és délnyugat felől enyhébb léghullámok érkeznek fölénk. Így majd egyre inkább esőbe vált a csapadék. Az ünnepekre enyhe, szárazabb időben lesz részünk.

Többnyire felhős lesz az ég, inkább csak átmeneti szakadozások, vékonyodások lehetnek a felhőzetben.

A havas esőbe, esőbe váltás határa csak lassan tolódik kelet, északkelet felé, sőt időszakosan vissza is hullámozhat. Éjfél után amellett, hogy csökken a csapadék intenzitása és kiterjedése, síkvidéken már egyre inkább havas eső, eső várható, legtovább a hegyekben, északon, illetve északkeleten tarthat ki a havazás.

Vasárnap délután már csak helyenként lehet csapadék, a hegyekben még esetleg hó.

A nyugatias szél gyakran lesz erős, olykor viharos.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +8 fok között várható, gyenge fagy nagyobb eséllyel északkeleten lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 2 és 12 fok között valószínű, északkeleten lesz a leghidegebb.

Címlapról ajánljuk
Bauer Bence: az AfD nem tud áttörni a politikai tűzfalon, a BSW viszont odakerült a kormányzás kapujába

Bauer Bence: az AfD nem tud áttörni a politikai tűzfalon, a BSW viszont odakerült a kormányzás kapujába

Bauer Bence, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézet igazgatója szerint a szövetségi kormányzat nem úgy értelmezte a tartományi választási eredményeket, hogy változtatnia kell a politikáján, hanem úgy, hogy azt csupán nem magyarázták el elég jól. Mindenesetre az AfD és az új BSW erősödése, különösen utóbbi lehetséges, CDU-val történő kormányzása jelentős ellentéteket hoz reflektorfénybe.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.03. kedd, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Itt a fordulat: földbe állt az elmúlt napok magyar sztárrészvénye

Itt a fordulat: földbe állt az elmúlt napok magyar sztárrészvénye

Gazdasági információk tekintetében ma az Egyesült Államokban jön az ISM feldolgozóipari bmi, amelyet fontosnak tarthat majd a piac. Különösen a hét második fele hozhat majd nagyobb mozgásokat a piacokon, ugyanis az augusztusi amerikai munkaerőpiaci adatok fontos kérdésekre adhatnak választ a recesszióval kapcsolatban. Egyre rosszabb hangulatú kereskedést láthatunk az európai tőzsdéken, ami elsősorban annak tudható be, hogy a Bank of Japan kormányzója benyújtott egy dokumentumot, amely szerint a központi bank folytatja a kamatemelést. Ennek hatására erősödni kezdett a jen, a részvénypiacokon pedig hangulatromlás látszik. A hazai tőzsdén is vannak izgalmak: reggel nagyot ugrott az MBH Jelzálogbank árfolyama, később azonban jött a látványos visszaesés az elmúlt napok sztárpapírjánál.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×