eur:
394.69
usd:
365.63
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Nyitókép: Pixabay

Baj van rengeteg Facebook-, Instagram- és X-fiók nyilvánosságával, itt a figyelmeztetés

A közösségi média fiókok gyors utat jelentenek a bűnözők számára a személyes adatokhoz.

Biztonsági szakértők arra figyelmeztetik a felhasználókat, hogy módosítsanak néhány beállításukon, mert túl sok információt láthatnak olyan személyek, akik vissza is élhetnek ezekkel - olyannyira, hogy a sok megosztott információ révén akár a személyazonosságunkat is képesek lehetnek ellopni, a bankszámlánkhoz is hozzáférhetnek - írta az ATV.

A Keeper Security nevű biztonsági cég szakértője, Aranza Tevino a Sun című lapnak elmondta: minden közösségi média fióknak szigorú adatvédelmi beállításokkal kell rendelkeznie. Tanácsaik szerint

  • az Instagramon változtassuk meg a tartalom elérésének beállításait és állítsuk át a profilunkat privát fiókká. Így csak azok láthatják majd a tartalmainkat, akiknek engedélyeztük.
  • a Facebookon is a lehető legprivátabbak legyenek a bejegyzéseink. Azt javasolják, hogy egyik beállítást se hagyja senki "nyilvános" módban.
  • az X-en (ex-Twitter) is a beállításokat kell áttekinteni, a bejegyzéseink védelme és videóink védelme opciót kell beállítani.

A kiberbiztonsági szakértők két bejelentkezési hibára is felhívták a figyelmet: nagy hiba túl egyszerű jelszót választani, vagy pedig ugyanazt az amúgy megfelelő nehézségűt több helyre is beállítani. Ezzel ugyanis jelentősen megkönnyítjük a hackerek dolgát: könnyen feltörhetik a jelszavunkat vagy ha egy adatszivárgással kikerül a jelszó, a többi fiókunkat is egy füst alatt elveszítjük.

Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 05:00
×
×
×
×