eur:
402.94
usd:
348.84
bux:
95317.22
2025. június 14. szombat Vazul
Nyitókép: Thomas Barwick/Getty Images

Teljesen rosszul használjuk a hűtőszekrényt?

Hűtőhasználati útmutatót állított össze karácsonyra a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Maradék nélkül programjában, hogy segítsen az élelmiszerek biztonságos és fenntartható tárolásában - számolt be a hivatal pénteki közleményében.

A kampány arra hívja fel a figyelmet, hogy a megfelelő hűtésnek fontos szerepe van az élelmiszerbiztonság megőrzésében és az élelmiszerpazarlás csökkentésében a karácsonyi időszakban is.

A közlemény szerint

egy átlagos magyar fogyasztó egy év leforgása alatt 60 kilogramm élelmiszerhulladékot termel,

ebből 24 kilogramm elkerülhető lenne. A pazarlás mérsékléséhez az élelmiszerek kezelésében elengedhetetlen a megfelelő tudás és a tudatos hozzáállás. Azt írják, számos olyan praktika van, amelyek alkalmazásával a hűtő és a fagyasztó még nagyobb segítséggé válhat az élelmiszerpazarlás elleni harcban. Fontos odafigyelni a megfelelő hőmérséklettartományra, az elrendezésre és az időzítésre, a hűtendő élelmiszerekre, és azokra is, amelyeknek árthat a hűtve tárolás. A fagyasztás és kiolvasztás helyes és biztonságos módjáról sem szabad megfeledkezni, valamint a hűtőtakarítás lépéseiről vagy éppen arról, mi a teendő áramszünet esetén - sorolta a Nébih.

A Maradék nélkül program legújabb útmutatója ezeket az ismereteket most egy helyen foglalja össze. A megszerzett tudás most akár értékes nyereményre is váltható a Maradék nélkül december 1. és 22. között tartó adventi kvízjátékában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2025.06.16. hétfő, 18:00
Ugrósdy Márton
a Miniszterelnöki Kabinetiroda helyettes államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×