eur:
389.48
usd:
359.03
bux:
67906.51
2024. június 2. vasárnap Anita, Kármen
Nyitókép: pixabay.com

A nyest okos állat, de van ellene ellenszer - mondja a szakember

Mit lehet tenni, ha házunkba beköltözik a nyest? Vannak modern riasztók, de a népi praktikák is megbízhatóak.

A beol.hu Boldog Gusztáv természetvédelmi szakembert kérdezte a nyestek kíméletes elűzséről. Először is tudni kell, hogy hol lakik szívesen a nyest.

Komfortosan eléldegél öreg házak padlásán, akár egész évben is. Az ember közvetlen közelében is tanyát verhet, a lakóépületekben télen lényegesen melegebb van, és minden bizonnyal elegendő a táplálék is.

Ráadásul

az idők folyamán jól hozzászokott az emberhez,

ügyes, nagyon pici résen át be tud jutni, és akár másfél métert is tud ugrani – részletezte Boldog Gusztáv, aki több nyestriasztó praktikát ajánlott.

  • Ha van a padláson, akkor égve kell hagyni a villanyt.
  • Nem érzi magát biztonságban, ha elhasznált harisnyába emberi hajat, vagy kutyaszőrt teszünk.
  • Az ultrahangos riasztó is jó megoldás lehet, de olyat érdemes választani, ami váltogatja a frekvenciát, mert a nyest kifejezetten okos, előbb-utóbb hozzászokik az ingerekhez.

Lehetőleg tegyünk rendet a padláson is, mert a limlomos, zegzugos helyeket kedveli igazán – sorolta még Boldog Gusztáv. Hangsúlyozta, a nyestnek azért haszna is van; megfogja a pockot, egeret, patkányt.

Címlapról ajánljuk
Mi fizetjük meg az árát: a Google ismét az internet átírására készül

Mi fizetjük meg az árát: a Google ismét az internet átírására készül

A technológiai óriáscég, úgy tűnik, mindent egy lapra tett fel: a mesterséges intelligenciára. Egy májusi fejlesztői konferencián egy sor új AI-alapú szolgáltatásból adott ízelítőt. Ágazati elemzők szerint az újítások közepette azonban egy dolog nem változik: továbbra is a felhasználók adatai „hajtják” majd Google-t. A tartalomgyártók viszont attól félnek: láthatatlanná válnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.03. hétfő, 18:00
Deutsch Tamás
a Fidesz európai parlamenti delegációvezetője, a Fidesz-KDNP EP-listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×