eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
A Facebook amerikai internetes közösségi portál anyavállalatának, a Metának az emblémája előtt fényképezkedik egy nő a cég székháza előtt, a kaliforniai Menlo Parkban 2022. november 9-én. A Meta Platforms Inc. elbocsátja több mint 11 ezer alkalmazottját, a dolgozók mintegy 13 százalékát az egyik legnagyobb 2022-es amerikai létszámcsökkentés keretében.
Nyitókép: MTI/EPA/John G. Mabanglo

Fel kell hagyjon a Facebook azzal, hogy ő jobban tudja, mint mi

Nem lesz "túlságosan okos" a tartalomszervezés.

Az EU-s szabályoknak (DSA) megfelelve hamarosan újból választható lesz a Meta közösségi szolgáltatásain, a Facebookon és az Instagramon is a tartalmak időrendben történő megjelenítése - írja a HVG.hu.

Le kell, hogy mondjanak tehát okosnak gondolt algoritmusaikról, minden bejegyzés szépen egymást követően jön majd.

A Meta már be is jelentette, hogy 1000 ember dolgozik a közelgő átállás részletein.

Az Instagram hírfolyamában egyébként már most is van mód arra, hogy csak a követett profilok tartalmait lássuk időrendi sorrendben (ezt a bal felső sarokban lévő Instagram-logót megnyomva tudjuk kiválasztani). Ennél azonban fontos, hogy nem ez az alapértelmezett: megnyitáskor mindig az algoritmus által rangsorolt hírfolyam indul el, és ezt minden alkalommal át kell állítani.

A keresés is átalakul,

lehetőség lesz arra, hogy csak a beírt kulcsszavak alapján kapjunk találatokat, ne pedig a korábbi tevékenységre vagy személyes érdeklődésre alapozva.

A Meta ígéri, tájékoztatni fogja a felhasználókat arról, hogy a mesterséges intelligencián alapuló rendszerei miként rangsorolják a tartalmakat.

A bevezetés pontos időpontja egyelőre nem ismert.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×