eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Nyitókép: Whoosh

Új rolleres szolgáltató lépett a Belvárosba

A járművek a sétálóutcákban automatikusan leállnak.

Budapest három belső kerületében, Terézváros, Erzsébetváros és Józsefváros negyedekben indította el szolgáltatásait a Whoosh elektromosroller-megosztó 750 járművel – közölte a társaság.

A közlemény szerint a rollereket kizárólag a Fővárosi Önkormányzat és a kerületek erre kijelölt mikromobilitási parkolóiban, az úgynevezett Mobi-pontokon lehet felvenni és leparkolni,

a rendszer nem engedélyezi máshol a bérlés befejezését.

A cég közlése szerint a rollerekre felszerelt IoT modul (Internet of Things) segítségével valós időben lehet nyomon követni a jármű helyét, útvonalát és töltöttségi szintjét, valamint az útburkolat minőségéről is információ érhető el.

A tarifák percalapúak, de van napijegy is, amely 3990 forintba kerül, emellett heti és havi bérletet is lehet váltani.

A járművekkel maximum 25 kilométer/órás sebességgel lehet közlekedni, sétálóutcákban pedig automatikusan leállnak

- írták.

A társaság magyar és angol nyelvű telefonos ügyfélszolgálattal áll a felhasználók rendelkezésére minden nap reggel 9 és éjfél között.

Az elektromos rollerek nagyon elterjedtek az elmúlt években, de újabban több nyugat-európai országban is napirenden van a visszaszorítása. Miként azt az Infostart korábban írta, Párizsban a napokban végzett felmérés szerint a főváros lakosságának kilencven százaléka az elektromos rollerek kitiltása mellett van. Magyarországon ugyancsak napirenden van a KRESZ módosítása, de a balesetek növekvő száma miatt Németországban is egyre hangosabbak a szigorításokat követelők.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 28. 07:00
×
×
×
×