eur:
393.13
usd:
363.67
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Tyumen, Russia - January 21, 2020: TikTok and Facebook, YouTube application  on screen Apple iPhone XR
Nyitókép: 5./15 WEST/Getty Images

Komoly hadüzenetet küldött a TikTok a YouTube-nak

Kiválasztott felhasználók kisebb csoportja világszerte ízlelgethet egy új formátumot.

Lehetővé tenné a TikTok a fekvő felvételeket. Egyes szakértők szerint az a riválisokkal szemben adhat versenyelőnyt a videómegosztó kezébe: korábban a portré módban rögzített, virális videók segítettek a platformnak abban, hogy a világ legdinamikusabban növekvő közösségi felületévé válhasson - írja a BBC.

Jelenleg azonban egyes országokban, mint az USA-ban vagy Ausztráliban, biztonsági aggályok merültek fel használatával kapcsolatban.

A TikTok azt is nyilvánosságra hozta, hogy akár 10 perces videók megosztását is lehetővé fogja tenni - eddig legfeljebb 3 perc lehetett egy, a felületére feltöltött felvétel.

"A TikTok egy ideje már a YouTube fenségterületére lépett a hosszabb, 10 perces videókkal, és a fiatalabb korosztály körében folyamatosan megelőzi a YouTube-ot.

Úgy tűnik, most az a célja, hogy egy érettebb közönséget szólítson meg: azokat, akik a YouTube-ot információszerzésre és tanulásra használják,

amihez a teljes képernyős mód kívánatosabb lenne" - vélekedik Paul Triolo, az Albright Stonebridge Group tanácsadó cég technológiai szakértője.

Carolina Milanesi techszakértő úgy véli, a TikTok így vonzóbbá válhat a tartalomgyártók számára, ugyanis a cég számára aggasztó lehetett, hogy a YouTube Shorts - a rövid videós szekció - meglehetősen népszerű lett a bevezetése óta.

Jonathon Hutchinson, a Sydney Egyetem oktatója szerint "a YouTube lényegesen magasabb gyártási értékekkel rendelkezik, és a felhasználók hosszú idő alatt tudnak csak egy újfajta gyártási esztétikához alkalmazkodni. A TikTok továbbra is

az első számú filmgyártási platform marad

a rövidebb és vitathatatlanul érdekesebb tartalomgyártáshoz.

A TikTokot már közel 4 milliárd felhasználó töltötte ke, a legnépszerűbb applikáció a fiatalok körében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×