eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Parkoló autók Budapest belvárosában 2022. szeptember 5-én. Ettől a naptól többet kell fizetni a parkolásért Budapesten, a belső kerületekben hatszáz forintba kerül óránként, miután életbe lépett az új, négy zónatípusból álló egységes fővárosi parkolási rendszer.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Kiderült, mi a legfőbb igény autóvásárláskor

A felmérés arra is rávilágított, hogy az autó birtoklásának igénye is különbözik egyes országokban.

Megosztó kérdés, ki mi alapján választ magának autót, illetve miért éppen az általa választott autó a lehető legjobb döntés, írja az autopro.hu. Az Egyesült Államokban felmérés készült arról, mik a legfontosabb szempontok autóvásárláskor.

Az adatokat 2021 nyarától 2022 nyaráig gyűjtötték a kutatók, összesen pedig 8400 amerikai felnőttet kérdeztek meg.

A megkérdezettek 56 százaléka említette az üzemanyag-takarékosságot, így ez a tényező lett a legfontosabb az amerikai autóvásárlók körében.

Ezt szorosan követi a biztonság, amit 55 százalék nevezett meg. Harmadik helyen a vételár következik, ez a vásárlók 46 százaléka szerint fontos tényező.

A megbízhatóság és a magas minőség egyaránt 43-43 százalék szerint komoly befolyásolási tényező autóvásárláskor, ugyanakkor a kényelem már nem olyan fontos: ezt csak 39 százalék említette meg. A lista végén a garancia és az ügyfélközpontúság áll 38, valamint a dizájn 32 százalékkal – tehát az amerikaiak nem a külső alapján választanak autót.

A felmérés kiterjedt arra a kérdésre is, hogy azok, akiknek éppen nincsen autója, akarnak-e venni egyet. A fejlett országok közül az Egyesült Államokban volt a legmagasabb a pozitív válaszok aránya: az autót nem birtoklók 33 százaléka szeretne venni egyet. Kanadában 23, Németországban 18, Hollandiában 17, Japánban pedig csupán 6 százalék ez az arány.

Ugyanakkor a szegényebb országokban az emberek vágynak az autóra: Nigériában az autó nélküliek 59 százaléka, Brazíliában 51, Pakisztánban 46, Indiában pedig a megkérdezettek 41 százaléka szeretne autót.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 28. 07:00
×
×
×
×