eur:
396.95
usd:
359.52
bux:
71924.76
2024. szeptember 9. hétfő Ádám
Turista hűsíti magát Budapest belvárosában, a Szabadság téren 2022. július 23-án. A meteorológiai szolgálat előrejelzés szerint ezen a napon tetőzik a kánikula, néhol 40 Celsius-fok felett alakulhat a maximumhőmérséklet.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Szombaton volt az év eddigi legforróbb napja

A következő napokban viszont mérséklődik a meleg.

Szombaton volt az év eddigi legmelegebb napja - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán.

A csúcsértékek országos átlagban 38-39 Celsius-fok között alakultak, a középhőmérsékletek pedig elsősorban az ország délkeleti felében nagy területen meghaladták a 29-30 fokot - emelték ki.

Szombaton azt közölték: Kiskunfélegyházán és Hódmezővásárhelyen volt a legmelegebb. Ezeken a helyeken

41,5 fokig emelkedett a hőmérséklet, ezzel a napi melegrekord is megdőlt.

Vasárnapi bejegyzésük szerint mostanra gyengült a hőség, a hőmérsékletek "jóval visszafogottabbak" az előző naphoz képest, így a legmagasabb fokú figyelmeztetést jelző piros le is került a veszélyjelzési térképről. Ugyanakkor az ország nagy részén továbbra is elsőfokú, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok megyében pedig másodfokú figyelmeztetés van érvényben a hőség miatt.

Az előrejelzés szerint vasárnap a csúcsértékek 30 és 36 fok között várhatók. Késő estére 21 és 27 fok közé csökken a hőmérséklet.

A meteorológiai szolgálat közlése szerint a következő napokban várhatóan tovább mérséklődik a meleg, de azt írták: "teljesen nem fog megszűnni a kánikula".

Felhívták a figyelmet arra is, hogy az országos tisztifőorvos szerdától eredetileg szombat éjfélig elrendelt harmadfokú hőségriasztását kedd éjfélig meghosszabbította, így továbbra is a legmagasabb fokú hőségriasztás van érvényben.

Címlapról ajánljuk
Hatalmas a deficit az augusztusi költségvetésben, és egyelőre nem tudni az okait

Hatalmas a deficit az augusztusi költségvetésben, és egyelőre nem tudni az okait

Augusztusban valamivel több mint 414 milliárd forintos deficittel zárt a költségvetés, ez a valaha volt legnagyobb nyolcadik havi hiány. A Pénzügyminisztérium közleményében azt írta, a kormány figyelemmel kíséri a költségvetési mutatók alakulását és ha szükséges, további intézkedésekkel tartja a kitűzött hiánycélt, ami most 4,5 százalék.

Volodimir Zelenszkij kész tervet mutat be a háború megnyerésére

Az ukrán elnök jelenleg Olaszországban van, ott mutatja be amerikai vezetőknek arra vonatkozó tervét, hogy miként nyerhetné meg hazája az oroszokkal vívott háborút.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
Csoda vagy tragédia? – Megtudtuk, hogy áll az új otthonfelújítási program

Csoda vagy tragédia? – Megtudtuk, hogy áll az új otthonfelújítási program

10 ezer energetikai tanúsítványt rendeltek meg, és 2 ezer hitelkérelmet adtak be az MFB Pont Plusz hálózaton az otthonfelújítási program iránt érdeklődők az első két hónapban – tudta meg a Portfolio. Összesen mintegy 20 ezer családi házra vehetik igénybe a legfeljebb 6 milliós kamatmentes hitel- és támogatási összeget, tizedük adta be tehát eddig a kérelmet. Nem az érdeklődés alacsony, hanem az igénybevétellel járó adminisztrációs teher szegi sokak kedvét, illetve lassítja a folyamatot. Megkérdeztük a programot koordináló MFB-t, melyek a leggyakoribb hibák és hiányosságok, és az eddigi tapasztalatok alapján mit tanácsolnak a jövőbeni igénylőknek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×