eur:
396.95
usd:
359.52
bux:
71924.76
2024. szeptember 9. hétfő Ádám
Járókelők hűsölnek egy párásítónál a harmadfokú hőségriadó alatt a Néprajzi Múzeumnál 2022. július 20-án. Ezen a napon életbe lépett az országos tisztifőorvos által július 23-án éjfélig elrendelt harmadfokú hőségriasztás. Az előrejelzés szerint többfelé 35 Celsius-fok feletti, helyenként akár 40 Celsius-fok közeli csúcsértékeket is mérhetnek és sok helyen még hajnalban is 20 fok felett alakul a hőmérséklet.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Megdőlhet az abszolút hőségrekord, de zivatarok is lesznek

A Kárpát-medencét még forró, száraz levegő tölti ki, majd szombat délután hidegfront érkezik.

A Magyarországon mért legmagasabb hőmérséklet 41,9 Celsius-fok, ezt 2007. július 20-án regisztrálták. Van arra esély, hogy szombaton megdőljön ez a rekord.

Eleinte országszerte derült idő várható, majd a déli óráktól nyugat felől fátyol- és gomolyfelhők érkeznek, azonban az Alföldön estig derült marad az ég. Délután, estefelé elsősorban az Észak-Dunántúlon, valamint az Északi-középhegységben alakulhat ki helyenként zápor, zivatar. Egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, néhol megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik a szél. A csúcshőmérséklet általában 36 és 41 fok között várható, de az Észak-Dunántúlon néhol csak 32, 35 fok valószínű.

Éjszaka, vasárnap reggel még hidegfront szakadozott felhőzete húzódhat felettünk, napközben sok napsütésre számíthatunk egyre kevesebb gomolyfelhővel. Reggelig szórványosan, napközben helyenként előfordulhat zápor, zivatar. Az északi, északnyugati szél megélénkül, helyenként erős, zivatarban viharos lökések is kísérhetik. A hőmérséklet hajnalban többnyire 15, 21 fok között alakul, a vízpartokon, belvárosokban, felhősebb tájakon enyhébb idő is lehet. Délután 31, 36 fok várható.

Címlapról ajánljuk
Hatalmas a deficit az augusztusi költségvetésben, és egyelőre nem tudni az okait

Hatalmas a deficit az augusztusi költségvetésben, és egyelőre nem tudni az okait

Augusztusban valamivel több mint 414 milliárd forintos deficittel zárt a költségvetés, ez a valaha volt legnagyobb nyolcadik havi hiány. A Pénzügyminisztérium közleményében azt írta, a kormány figyelemmel kíséri a költségvetési mutatók alakulását és ha szükséges, további intézkedésekkel tartja a kitűzött hiánycélt, ami most 4,5 százalék.

Volodimir Zelenszkij kész tervet mutat be a háború megnyerésére

Az ukrán elnök jelenleg Olaszországban van, ott mutatja be amerikai vezetőknek arra vonatkozó tervét, hogy miként nyerhetné meg hazája az oroszokkal vívott háborút.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
Csoda vagy tragédia? – Megtudtuk, hogy áll az új otthonfelújítási program

Csoda vagy tragédia? – Megtudtuk, hogy áll az új otthonfelújítási program

10 ezer energetikai tanúsítványt rendeltek meg, és 2 ezer hitelkérelmet adtak be az MFB Pont Plusz hálózaton az otthonfelújítási program iránt érdeklődők az első két hónapban – tudta meg a Portfolio. Összesen mintegy 20 ezer családi házra vehetik igénybe a legfeljebb 6 milliós kamatmentes hitel- és támogatási összeget, tizedük adta be tehát eddig a kérelmet. Nem az érdeklődés alacsony, hanem az igénybevétellel járó adminisztrációs teher szegi sokak kedvét, illetve lassítja a folyamatot. Megkérdeztük a programot koordináló MFB-t, melyek a leggyakoribb hibák és hiányosságok, és az eddigi tapasztalatok alapján mit tanácsolnak a jövőbeni igénylőknek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×