eur:
396.92
usd:
359.46
bux:
72075.48
2024. szeptember 9. hétfő Ádám
Nyitókép: Pixabay

A kánikula visszatérésére szerencsére még várni kell

Záporok és erős szél is lesz a hétvégi időjárásban.

Szombaton gomolyfelhős, napos idő várható, a keleti megyékben egy összeáramlási zóna mentén lehet több felhő. Ott előfordulhat egy-egy zápor, másutt csapadék nem valószínű. Az északi, északnyugati szél a Dunántúlon és az északkeleti megyékben megerősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között valószínű.

Vasárnap is gomolyfelhős, napos időre számíthatunk az északkeleti megyékben, illetve délnyugaton jobban összeálló gomolyokkal. Elszórtan, nagyobb számban északkeleten és délnyugaton valószínű zápor, zivatar. Az északnyugati szél nagy területen megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 12 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 28 fok között várható.

Jövő héten emelkedik a hőmérséklet, de a hét második felében lesz egy kis visszaesés. Nagy mennyiségű csapadék továbbra sem várható.

Címlapról ajánljuk
Nagy Márton: nem fordulatra van szükség, hanem finomhangolásra
Aréna

Nagy Márton: nem fordulatra van szükség, hanem finomhangolásra

A gazdaságpolitika előtt álló feladatokról, a békeköltségvetés lényegéről, a várható gazdasági növekedésről és a minimálbérről is beszélt Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában, de kitért a jegybankelnök kritikáira és a leendő gazdasági csúcsminiszter szerepére is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
Egyhavi mélyponton ragadt a forint az euróhoz képest

Egyhavi mélyponton ragadt a forint az euróhoz képest

A reggeli kis erősödés után hétfőn délelőtt esni kezdett a forint, kora délután már csaknem egyhavi mélypontra bukott az euróval szemben 397-nél, a dollárral szemben 359,5-nél. A múlt pénteki átfogó amerikai munkaerőpiaci adat jókora piaci hangulatrontó hatással járt, a dollár erőre kapott, és ennek, illetve magyar fejleményeknek is szerepe lehet a forint hétfői esésében. Egyrészt hétvégén Orbán Viktor miniszterelnök erős utalást tett arra, hogy ki lehet a jegybankelnök jövő tavasztól, illetve az összevont nemzetgazdasági és pénzügyi tárca élén, másrészt hétfőn minden idők legnagyobb augusztusi államháztartási hiány adata jelent meg. Holnap a magyar inflációs adatra, szerdán az amerikai inflációs adatra, csütörtökön az EKB kamatdöntésére figyelnek majd elsősorban a befektetők.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×