eur:
386.11
usd:
356.53
bux:
69046.99
2024. május 15. szerda Szonja, Zsófia
Close up of a doctor hand with blue glove giving support and love to a patient at hospital. Coronavirus pandemic concept.
Nyitókép: CarmenMurillo/Getty Images

Maratoni műtéttel mentették meg egy férfi kézfejét

A hosszú rehabilitáció után újra használni tudja majd a visszavarrt testrészt.

Egy faaprítógép szakította le az 54 éves Pintér György kézfejét, amelyet nyolcórás műtéttel sikerült visszavarrni. Az operációt a Pécsi Tudományegyetem Traumatológiai és Kézsebészeti Klinikáján végezték.

Rögtön a műtőbe kerültem és onnét kezdve megkérdezték a dolgokat, hogy van-e gyógyszerérzékenységem és a többi. Onnan kezdve nem emlékszem semmire, mert elaltattak, egészen addig, hogy másnap reggel itt az ágyon ébredtem és a helyén voltak az ujjaim – mondta a férfi az ATV-nek.

Kromek Lóránd, a műtétet végző csoport vezetője azt mondta, hogy a pécsi kézsebészeten sokat gyakorolnak hasonló eljárásokat, így természetes volt, hogy megpróbálják a leszakadt testrészt visszavarrni.

Az operáció során az orvosoknak, a csontokat, az ereket, az inakat, az izmokat és az idegeket is újra egyesíteni kell, ugyanis a csonkolásos balesetekben minden szövetrész sérül.

A férfi állapota javul, már haza is engedték a kórházból. Hosszú rehabilitáció után újra használni tudja majd a kezét.

Címlapról ajánljuk
Hiába a német recesszió, évtizedek óta a legnagyobb fizetésemelés jön a Bundestagban

Hiába a német recesszió, évtizedek óta a legnagyobb fizetésemelés jön a Bundestagban

Jelentősen emelkedik júliustól a német parlament képviselőinek havi fizetése. A Bundestagban helyet foglaló 736 honatya havi fizetése ugyanis hat százalékkal emelkedik az eddigihez képest. Az erről szóló döntés ellen egyedül az ellenzéki Baloldal Pártja tiltakozott, utalva arra, hogy évtizedek óta a legnagyobb arányú fizetésemelésről van szó. Ráadásul olyan időkben, amikor a szociális kiadások csökkentése a pénzügyminiszter egyik fő vesszőparipája.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.15. szerda, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×