eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Strandolók kánikulában a budakalászi Lupa-tónál 2020. augusztus 9-én. Az előrejelzés szerint ezen a napon 30-34 fokig emelkedhet a hőmérséklet. A hőség veszélye miatt az ország nagy részén elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Még némi eső jön, de utána beüt a kánikula - előrejelzés

A csütörtöki csapadékkal még nem ér véget az esőesély, de utána verőfényes napsütés és egyre melegebb lesz.

Csütörtökön a délelőtti órákra a vastagabb felhők zöme elvonul, amiből még elszórtan számíthatunk csapadékra, délután viszont napos idő várható a fátyol- és gomolyfelhők mellett. Elsősorban a Dunától keletre élénkülhet, erősödhet meg az északi, északkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között valószínű - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Pénteken a többnyire kevés gomoly- és fátyolfelhő mellett sok napsütésre számíthatunk. Csupán elvétve fordulhat elő zápor, zivatar, nagyobb eséllyel a nyugati, északnyugati megyékben. A délkeleti szél főleg a Dunántúlon többfelé megélénkül. A hajnali 8, 17 fokról délutánra 27 és 33 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Szombaton sok napsütés, illetve a fátyolfelhők mellett helyenként erőteljes lehet a gomolyfelhő-képződés. Elszórtan előfordulhat zápor, zivatar - nagyobb számban a nyugati és a középső országrészben. A Tiszántúlon a keleti, délkeleti, másutt az északnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 13 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 30 és 35, a délután záporos részeken 27, 29 fok között valószínű.

Vasárnap sok napsütés várható, általában kevés gomolyfelhővel, és elkezdődik egy felmelegedés, amelynek eredményeként majd

napokig 37 fokos

csúcshőmérsékleteket mérhetünk.

Mindehhez a Balaton vize szerdán 22-25 fokos, a Velencei-tó (Agárdnál) 22 fokos, a Fertő tó (Fertőrákosnál) 23 fokos. A Tisza-tónál az élő Tisza vizének hőmérséklete 25 fok volt.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×