Infostart.hu
eur:
385.07
usd:
327.62
bux:
109950.99
2025. december 15. hétfő Valér

Dining Guide – Jammertal Arcok – Gerendai Károly: „Ott tartunk, hogy sokan el sem jönnek a megbeszélt próbanapra"

„Végre újra van mozgás a belvárosban is, így már nem kell havi tízmilliós mértékben finanszírozni az életben maradást, de a nyereség még várat magára” - mondta az interjúban.

Gerendai Károllyal készített interjút a Dining Guide. A hazai nagyvállalkozó éttermei mellett más cégek tulajdonosa, illetve társtulajdonosa is. A Ráday utcai Costes, a belvárosi Costes Downtown és a Nudli Tésztakantin, a Kazinczy utcai Digó Pizza, valamint a Szigliget Várudvar, a Lupa Beach, illetve a Sziget Kulturális Menedzseriroda Kft. és a Budapest Park is az ő nevéhez köthetők.

Komoly visszhangot keltett az olvasók és a szakma körében az egész hazai vendéglátást sújtó szakemberhiány, amelyről Gerendai Károly így nyilatkozott:

„...hónapok óta futnak az álláshirdetéseink, de alig fut be egyáltalán jelentkező, olyan meg még kevesebb, aki alkalmas az ilyen szintű vendéglátásra. Rendszeres probléma, hogy az állásinterjún leegyeztetünk egy próbanapot, de ezekre sokszor végül már el sem jönnek, mert közben máshová is beadják a jelentkezésüket, ahol próbanap nélkül is felveszik őket.

Lassan már ott tartunk, hogy mi is szinte bárkit felvennénk,

de a szakmán belül a mi szegmensünk egy speciális terület, nem tudunk olyanokat alkalmazni, akik nem beszélnek idegen nyelvet, vagy egyáltalán nincsen vendéglátós tapasztalatuk. Nem mehetünk egy bizonyos szint alá, mert akkor pedig a vendégeink lesznek elégedetlenek."

Magyarország legrégebbi Michelin-csillagos étterme a bezárás ellenére megtarthatta csillagát

A Dining Guide–Jammertal Arcok interjúban szó volt a szeptemberben megújult Michelin-kalauz eredményeiről: bár a Ráday utcai Costes 2020 márciusa nem nyitott ki újra, az ország elsőként, 2010-ben Michelin-csillagot szerzett étterme továbbra is őrzi csillagát.

Gerendai Károly mesélt a Szigliget Várudvarban idén nyáron, az első szezonban szerzett tapasztalatokról, a Costes étterem tervezett újranyitásának időpontjáról és a Nudli Tésztakantin debütálásáról az V. kerületben.

A nagyinterjú elolvasható a Dining Guide – Jammertal Arcok rovatában.

Ez a cikk a Dining Guide-dal együttműködésben készült.

Címlapról ajánljuk
Bendarzsevszkij Anton: Ukrajna csak a NATO-tagságról mondana le, de arra nem is volt reális esélye

Bendarzsevszkij Anton: Ukrajna csak a NATO-tagságról mondana le, de arra nem is volt reális esélye

Bár az áprilisi és az augusztusi tárgyalások nem hoztak valódi áttörést, most ígéretesnek tűnnek a fejlemények. Ukrajna biztonsági garanciák mellett hajlandó lemondani a NATO-tagságról. Ezt Volodimir Zelenszkij ukrán elnök jelentette be, mielőtt vasárnap Berlinben tárgyalóasztalhoz ült az Egyesült Államok kormányzati delegációjával.

Ondré Péter: a minőségi hal egyáltalán nem olyan elérhetetlenül drága, mint ahogy sokan mondják

Az Agrármarketing Centrum ügyvezetője az InfoRádióban arról beszélt, hogy bár most már több halat esznek a magyarok, a fogyasztás még mindig rendkívül alacsony, és az egész éves fogyasztás harmada az advent időszakra korlátozódik. Pedig EU-s szinten két halfajta tenyésztésében és feldolgozásában is élen járunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2025.12.15. hétfő, 18:00
Mészáros Andor
az Eötvös Loránd Tudományegyetem BTK Történeti Intézetének docense
Egyre jobb a hangulat a tőzsdéken, felpattant ez a magyar részvény!

Egyre jobb a hangulat a tőzsdéken, felpattant ez a magyar részvény!

Rossz hangulatban indult a hét az ázsiai tőzsdéken, Európában azonban felpattanás jött. Idehaza is jó a hangulat, különösen a Richter teljesít jól a reggeli bejelentést követően. Ami a gazdasági eseményeket illeti, a tengerentúlról délután a New York-i régió feldolgozóipari aktivitását mérő Empire State index érkezik, megadva a hetet indító alaphangulatot. Az amerikai kormányzati leállás után több kulcsfontosságú adat is érkezik majd a hét során, így lesznek nagy elmozdulások.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2025. december 13. 20:29
×
×
×
×