eur:
394.82
usd:
365.49
bux:
71445.84
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Breszt, 2018. július 16.Diego Maradona egykori argentin válogatott labdarúgó int egy autóból, miután megérkezett a fehéroroszországi Breszt nemzetközi repülőterére 2018. július 16-án. Az 57 éves legendás futballista ezen a napon három évre szóló szerződést írt alá, amellyel a fehérorosz élvonalban szereplő Dinama Breszt labdarúgóklub elnökévé vált. (MTI/EPA/Taccjana Zenkovics)
Nyitókép: MTI/EPA/Taccjana Zenkovics

Történelmi műemlék lett Maradona szülőháza

Már eddig is zarándokhelynek számított a ház.

Diego Armando Maradona, minden idők egyik legjobb futballistája szülőházát történelmi műemlékké nyilvánította az argentin kormány.

A kormányrendelet rögzítette, hogy a csaknem egy éve elhunyt "legendás labdarúgó hatalmas befolyása Argentína kultúrájára túlmutat sporteredményein, és az argentinok identitásának egyik legismertebb szimbólumává teszi őt".

A ház, amelyben Maradonának és hét testvérének egyetlen szobán kellett osztoznia, és ahol Diego gyermekkorát és serdülőkorának egy részét a családjával töltötte, Buenos Aires tartományban, Villa Fiorito városában található, az Asamor utca 523. szám alatt.

Az argentin válogatottal 1986-ban világbajnok Maradona 2020. november 25-én hunyt el, hatvanéves korában. Az ügyészi nyomozás jelenleg is folyik, hogy környezete, így elsősorban orvosai esetleges hanyagsága mennyiben járult hozzá korai halálához.

Címlapról ajánljuk
Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Nem hagyják magukat a kis benzinkutasok – Van eszközük a kormánnyal szemben

Nem hagyják magukat a kis benzinkutasok – Van eszközük a kormánnyal szemben

Már meghallgatható a Portfolio Checklist szerdai adása. A műsor első részében arról volt szó, hogy ismét forrósodik a helyzet az üzemanyagpiacon. A kormány figyelmeztette a kiskereskedőket, hogy az árak magasabbak, mint a régiós átlag, és jó lenne elkerülni a további intézkedéseket. Vendégünk volt Egri Gábor, a Független Benzinkutak Szövetségének elnöke. A második részben Hornyák Józseffel, a Portfolio makroelemzőjével azt vizsgáltuk, hogy miként fejlődtek a magyar megyék a kétezres évek óta, mekkora Budapest előnye a vidékkel szemben, és valóban jó-e az, ha az iparra helyezzük a hangsúlyt a szolgáltatásokkal szemben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 05:00
×
×
×
×