eur:
392.89
usd:
363.41
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Turisták gyönyörködnek a Krka Nemzeti Park zuhatagaiban. A Krka folyó itt nagy szintkülönbségeket legyőzve, látványos vízeséseken át halad az Adria felé. MTI/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTI: Jászai Csaba

Igen komolyan megrohamozták a magyar turisták Horvátországot

Idén eddig 233 ezren lépték át a horvát határt pihenési céllal, 5-6 éjszakára. Horváth Mira a részleteket is elárulta az InfoRádiónak.

Az év első hét hónapjában 233 ezer magyar állampolgár utazott Horvátországba, az eltöltött vendégéjszakák száma pedig megközelítette az 1 millió 248 ezret - mondta az InfoRádiónak a Horvát Idegenforgalmi Közösség főmunkatársa, Horváth Mira. Ezek mintegy kétszeresei a tavalyi adatoknak.

"Elsősorban érdemes kitérni az uniós zöld kártyára. Ha valakinek ez megvan, minden további nélkül beutazhat Horvátországba. Amennyiben valakinek nincs meg ez a lehetősége, akkor lehet választani:

  • a két oltás felvételét igazoló dokumentum
  • az átesettséget igazoló dokumentum
  • antigén (határátlépést megelőzően 48 órás) vagy PCR (72 órás) teszt

megléte szükséges a határátlépést megelőzően" - részletezte az utazók tájékoztatása végett Horváth Mira.

Amennyiben 12 éven aluliak utaznak, rájuk nem, csak kísérőikre vonatkoznak a szabályok, nekik nem kell semmiféle igazolás.

Augusztus 15-től lehetséges a szabályokban felülvizsgálat, de ebből az is kijöhet, hogy a jelenlegi szabályok érvényessége hosszabbodik meg, lazítás nem lesz - tisztázta.

A legkedveltebb úti célok:

  • Gorenjska-Primorska (Kvarner-régió)
  • Isztria
  • Split-Dalmát megye.

A vendégéjszakák száma alapján az "aranyérmes" eddig Vir, a második Rovinj, a harmadik Crikvenica.

A tavalyi évhez képest 99 százalékos az utasforgalmi növekedés, a vendégéjszakák számát tekintve 94 százalékos.

Az utasok 50 százaléka részesíti előnyben a magánszállást, ezután következnek a szállodák, kempingek, de a legnagyobb utasforgalmi növekedést (bő 150 százalék) így is a szállodák könyvelhették el az elmúlt egy év viszonylatában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×