eur:
392.58
usd:
360.73
bux:
72296.22
2024. július 16. kedd Valter
Frankfurt, 2018. január 29.2017. augusztus 2-án Frankfurtban készített kép egy dízel Volkswagen kipufogóiról. Német újságok 2018. január 28-i beszámolói szerint a Volkswagen, a Daimler és a BMW által alapított és időközben már megszűnt, a szállítási szektor környezeti és egészségügyi helyzetével foglalkozó európai kutatócsoport (EUGT) megbízásából az aacheni Egyetemi Kórház egyik intézete 25 emberen tanulmányozta a dízel üzemanyag füstjében lévő egyik gáz, a nitrogén-dioxid (NO2) hatását. (MTI/AP/Michael Probst)
Nyitókép: Michael Probst

Nagyot ugranak a britek: vége a kipufogós autóknak

Céldátumot is rendeltek hozzá. Tavalyelőtt még 2040 volt, de most egy sokkal közelebbit határoztak meg.

Nagy-Britannia céldátumot jelölt ki arra, mikortól tilos a kipufogós kocsik forgalmazása az országban - olvasható az Autónavigátor.hu portálon.

A dátum éve: 2035.

Az Egyesült Királyág addig is drasztikusan csökkentené az ország károsanyag-kibocsátását.

Ha bárki szerint 2035 messze volna, tudni kell hozzá, hogy a betiltott kocsik közé tartoznak a hibrid és a plug-in hibrid modellek is, így válhatna emissziómentessé a brit közlekedés 2050-re.

Korábban is volt egy céldátum (2017-ben 2040), de a "klímavészcsengő" hatására öt évet faragtak rajta, és ugyanez várhat a 2035-ös dátumra, "ha a feltételek adottak lesznek hozzá".

Az autógyártók és a kereskedők természetesen nem örülnek a kormány ilyesfajta terveinek, szerintük irreális ilyen közeli dátumokról beszélni, továbbá egy ilyen szabályozás hatalmas terhet róna a gyártókra.

A kormány elköteleződését bizonyítja, hogy 1,5 milliárd fontot szán arra, hogy könnyebbé tegye az elektromos autók birtoklását, melyekből átlagban 15 percenként vásárolnak egyet az Egyesült Királyságban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Brüsszel kirántotta a szőnyeget a magyar kormány EU-elnöksége alól

Brüsszel kirántotta a szőnyeget a magyar kormány EU-elnöksége alól

Az Európai Bizottság úgy döntött, hogy nem küld biztosokat a Magyarország által az Európai Unió soros elnöksége alatt szervezett informális találkozókra, ami a Brüsszel és Budapest közötti növekvő feszültséget mutatja. A magyar kormány szerint politikai döntést hozott az uniós végrehajtó szerv a bojkottal, miközben az Európai Bizottság szerint Orbán Viktor miniszterelnök diplomáciai útjai szóltak az EU-elnökség politikai célokról való felhasználásáról. Eközben a magyar uniós forrásokról szóló tárgyalásokban semmilyen előrelépés nem történt az elmúlt időszakban, valódi egyeztetések sincsenek, pedig sokan azt várták, hogy a féléves rotáció alatt lezárulhatnak ezek a viták – tudta meg a Portfolio uniós tisztviselőktől.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×