eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Szürke darvak (Grus grus) repülnek naplemente előtt a Hortobágy felett, az Elepi tóegység térségében 2015. október 21-én. A madarak három jelentősebb európai vonulási útvonala közül az egyik Magyarországon vezet keresztül, és kontinensünk egyik legnagyobb darugyülekező helye a Hortobágyi Nemzeti Park területén található.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Különleges rekord születhet a Hortobágyon

Csaknem 160 ezren éjszakáznak ezekben a napokban a Hortobágyon.

158 740 példány darut számoltak a szokásos hétvégi szinkronszámláláson a Hortobágyi Nemzeti Park természetvédelmi őrei. Ez közelíti a tavalyi 160 ezres rekordot, de még bőven van esély túlszárnyalni azt, a közelgő melegebb időjárás ezt még lehetővé teheti - írja közösségi oldalán a Hortobágyi Nemzeti Park.

Heti rendszerességgel számolják meg a szakemberek az éjszakázó helyeikre behúzó madarakat, így pontos információik vannak az állományról. A nemzeti park területén megtalálható lucernatáblák és kukoricatarlók kiváló táplálkozóhelyet jelentenek ezeknek a madaraknak, a sík területen húzódó csatornákban pedig csoportosan olthatják szomjukat. A leeresztett halastavakban éjszakázó madarak védve vannak az emlős ragadozók ellen.

A nemzeti park túrákat szervez a madarak megfigyelésére.

Címlapról ajánljuk
Keményen felléptek Bécsben Orbán Viktorék az Európai Unió új vezetői ellen
Patrióták

Keményen felléptek Bécsben Orbán Viktorék az Európai Unió új vezetői ellen

Patrióta kiáltványt fogadott el az európai jövőért Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke vasárnap délelőtt Bécsben Herbert Kickl-lel, az Osztrák Szabadságpárt elnökével valamint Andrej Babis korábbi cseh kormányfővel, az ANO párt elnökével közösen vasárnap délelőtt - tájékoztatott Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×