eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Dér borít egy virágot Nagykanizsa határában, a Principális-völgyben 2019. szeptember 20-án hajnalban.
Nyitókép: MTI/Varga György

Nem kímélte az országot a talajmenti fagy

Péntek reggel is Zabaron volt a leghidegebb, -2,4 Celsius-fokot mértek.

Míg csütörtök reggel helyenként, péntek reggel már több helyütt előfordultak 3 fok vagy az alatti értékek, így már nagyobb területen is kialakulhatott talajmenti fagy - írta a MetNet.

A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint pénteken és szombaton is sok napsütésre, általában kevés felhőre számíthatunk. Ma délután az ország északkeleti harmadán több gomolyfelhő képződhet, arrafelé még éjszaka is maradhat némi felhő az égen. Hajnalra a Dunántúl egyes részein párássá válhat a levegő.

Érdemi csapadék nem lesz, legfeljebb ma délután alakulhat ki északkeleten egy-egy jelentéktelen zápor.

Az északi szelet ma főleg a keleti megyékben, holnap a már déliesre forduló szelet a Kisalföldön kísérhetik élénk lökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 6 fok között alakul, de a fagyzugos helyeken ennél 1-2 fokkal hidegebb, a Balaton-parton kissé melegebb lesz a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 17 és 22 fok között várható.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×